HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kayseri'de 112 işadamına FETÖ operasyonu

Kayseri'de, aralarında ticaret odası başkanının ve AKP eski il başkanının da bulunduğu 112 işadamına 400 polisle eşzamanlı FETÖ operasyonu düzenlendi.

Kayseri'de 112 işadamına FETÖ operasyonu

Kayseri'de FETÖ/PDY operasyonu kapsamında aralarında Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve eski Ak Parti İl Başkanı Ömer Dengiz'in de bulunduğu 112 işadamı hakkında gözaltı kararı verildi.

ESKİ MİLLETVEKİLİ İÇİN DE GÖZALTI KARARI

Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nün 400 polisle bu sabah yaptığı operasyonda, FETÖ/PDY soruşturmasını yürüten savcılığın kararıyla işadamı ve siyasilere gözaltı işlemi yapıldı.

Ak Parti eski milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Ak Parti eski İl Başkanı Ömer Dengiz, Kayseri Ticaret Odası Başkanı ve İngiltere Kayseri Fahri Konsolosu olan Mahmut Hiçyılmaz olmak üzere 112 işadamının ev ve işyerlerinde arama yapıldı.

FETÖ/PDY örgütü üyesi olmak, örgüte mali destek sağlamakla suçlanan 112 şüpheliden aralarında Ak Parti eski milletvekili Ahmet Öksüzkaya'nın da bulunduğu 9 kişinin yurt dışında olduğu belirlendi. Gözaltı işlemi yapılan 103 kişinin ev ve işyerlerinde yapılan aramada bilgisayar ve dokümanlara el konularak, imajlar alındı.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz

Gözaltına alınan şüpheliler, gruplar halinde Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyette sorguya alınacak.

MERSİN BELEDİYESİ'NDE 10 KİŞİ TUTUKLANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesinde FETÖ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak mahkemeye çıkarılan 23 zanlıdan, Genel Sekreter Haluk Tunçsu, Belediye Başkan Vekili Özgür Sanal ve Zabıta Daire Başkanı ve aynı zamanda Tarsus eski Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy’ un da aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklandı.

İZMİR'DE 63 AYRI ADRESTE FETÖ OPERASYONU

İzmir'de FETÖ soruşturması kapsamında adliyede çalışan zabıt kâtiplerine yönelik 63 adreste eş zamanlı operasyon yapıldı. Yapılan operasyonlarda 55 kişi gözaltına alındı.

15 Temmuz'da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan darbe girişimin ardından, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato tarafından açılan soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir Adliyesinde çalışan zabıt kâtiplerine yönelik 63 adreste eş zamanlı operasyon düzenledi.Yapılan operasyonlarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçilirken, 55 kişi gözaltına alındı. FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan şahıslar, sağlık kontrollerinin ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

Ayrıca bazı iş yerlerinde aramaların devam ettiği öğrenildi.

İSTANBUL'DA ÖZEL HAREKAT POLİSLERİYLE GİTTİLER

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gazi ve Zübeyde Hanım mahallelerinde tespit edilen çok sayıda adrese zırhlı polis araçları ve özel harekat polislerinin desteğiyle operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonda, bazı şüpheliler gözaltına alındı. Bu kişilerin evleri ve gösterdikleri yerlerde aramalar yapıldı.

Zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

28 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Batman merkezli 28 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik başlatılan operasyonda bazı şüpheliler gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'nin Batman il yapılanmasının deşifre edilmesi, örgütün amaç ve hedefleri doğrultusunda hareket ederek kamu kaynaklarını kullanan ve kullanılmasına izin veren kişilerin tespiti için soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında terör örgütünün üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 75 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bu kişilerin gözaltına alınmasına yönelik eş zamanlı yürütülen operasyon, Batman'ın yanı sıra İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 28 ili kapsıyor.

Bazı iş adamı ve kamu görevlilerinin de bulunduğu suça karışan şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyonun Batman'daki bölümüne 800 polis katılıyor. Belirlenen adreslere giderek arama yapan ekiplerin, bazı şüphelileri gözaltına aldığı öğrenildi.

(Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler