HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kilis'te okul patlaması sonrası karşılık verildi

Kilis'te okuldaki patlamaya neden olan ve Suriye'den geldiği tespit edilen roketlerin çıkış noktasının belirlenerek hedefin misliyle mukabele edilip etkisiz hale getirildi

Kilis'te okul patlaması sonrası karşılık verildi

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, AN/TPQ-36 hedef tespit radarı, Suriye'den ateşlenen ve 20 kilometre menzilli katyuşa türü 3 roketin kaynağını, ateşlendiği anda tespit etti.

Hedefe misliyle mukabelede bulunan güvenlik güçleri, roketleri atan hedefi etkisiz hale getirdi.Patlama sonucu 1 kişi hayatını kaybetmiş, okullar bölgesindeki Eyüp Gökçeimam Ortaokulu ve yanındaki Nazlı Ömer Çetin İlkokulu hasar görmüştü.

Kilis Valiliği de patlamanın saat 09.30 sıralarında meydana geldiğini belirterek, "Suriye’den geldiği tahmin edilen 3 roket mermisinden 2'sinin boş araziye düştüğü, 1 roket mermisinin ise 4 okulun bulunduğu okullar bölgesindeki Nazlı Ömer Çetin İlkokuluna isabet ettiği anlaşılmıştır" açıklamasında bulunmuştu.

KİLİS VALİSİ: 54 TOP ATIŞI YAPILDI

Kilis Valisi Süleyman Tapsız da, 3 Katyuşa roketatar mermisinin atıldığı bölgeye sınırbirlikleri tarafından misilleme amacıyla 54 top atış yapıldığını söyledi.

3 ay önce işe başlamış

Kilis'te, Suriye'den atıldığı değerlendirilen roket mermisinin okul bahçesine isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 25 yaşındaki Ayşegül Polat'ın, yaklaşık 3 ay önce İŞKUR aracılığıyla işe başladığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, patlamada yaralanan ve kaldırıldığı Kilis Devlet Hastanesinde yaşamını yitiren Polat'ın otopsi işlemleri tamamlandı. Evli 2 çocuk annesi kadının cenazesi, yarın Polateli ilçesinde toprağa verilecek.

Saraç Mehmet Çavuş Mahallesi'nde inşaat halindeki evde ikamet eden Polat'ın yakınları, taziyeleri kabul ediyor.

Eşinin bir esnafın yanında çalıştığı öğrenilen Polat'ın, eski olan evlerinin yenilenmesine katkı amacıyla yaklaşık İŞKUR'a müracaat ettiği ve yaklaşık 3 aydır da patlamanın meydana geldiği Eyüp Gökçeimam Ortaokulunda hizmetli olarak görev yaptığı belirtildi.

Bu arada Polat'ın, olay anında, boş araziye düşen roket sesini duyunca bahçeye çıktığı, oyun oynayan öğrencilerin okula girmelerini sağladığı, ancak kendisinin yaralandığı kaydedildi.

VALİLİK: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

Kilis Valiliği, olay sonrası yaptığı ilk açıklamada Suriye'den atılan 3 roket mermisinden 1'inin okula isabet ettiğini duyurarak, 1 kadın görevlinin öldüğünü, 1 öğrencinin de yaralandığını açıklamıştı. Valilikten yapılan açıklamada şöyle denilmişti;

"18.01.2016 tarihinde saat: 09.30 sıralarında Suriye’den geldiği tahmin edilen 3 roket mermisinden 2’sinin boş araziye düştüğü, 1 roket mermisinin ise 4 okulun bulunduğu okullar bölgesindeki Nazlı Ömer Çetin İlkokuluna isabet ettiği anlaşılmıştır. Patlama sonucunda okulda görevli olan 1 bayan hizmetli hayatını kaybetmiş, diğer okuldaki 7'nci sınıfta okuyan bir kız öğrencimiz yaralı olarak Kilis Devlet Hastanesine kaldırılarak ameliyata alınmıştır. Olayda hayatını kaybeden personelimize Allahtan rahmet ve yaralı öğrencimize acil şifalar dileriz."

SURİYE'DEN TÜRKİYE'YE ATILAN İLK KATYUŞA FÜZESİ

Suriye'den atılan ilk Katyuşa füzesi olan olay sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından roketatar mermilerinin geldiği Suriye yönüne misliyle karşılık verilmişti.

FÜZENİN GELDİĞİ BÖLGE IŞİD, FETİH ORDUSU VE PYD ÜÇGENİNDE

Füzenin düştüğü Mehmet Saraç Çavuş Mahallesi'nin yaklaşık 8 kilometre uzağında bulunan Azez kasabasının kontrolü Özgür Suriye Ordusu tarafından sağlanıyor. Ancak Azez'in yaklaşık 10 kilometre batısındaki bölgelerde kontrolü IŞİD, yaklaşık 8 kilometre doğusunda ise kontrolü PYD'de bulunan Afrin yer alıyor. Azez'de çeşitli muhalif grupların oluşturduğu Sultan Murad Tümeni'nin de dahil olduğu Fetih Ordusu ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Kilis'teki patlamada olay yeri görüntülerine yayın yasağı

Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı, sabah saatlerinde bir kişinin öldüğü patlama sırasında kaydedilen yaralı ve ölen kişilerin görüntülerine ilişkin yayın yasağı getirildiğini açıkladı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, olay anında çekilen yaralı ve ölen kişinin cesedinin bulunduğu görüntülerin toplumda infialin önüne geçilmesi ve kamu düzeninin bozulması riskini taşıdığı gerekçesiyle Kilis Sulh Ceza Hakimliği'nce yayın yasağı konulduğu belirtilerek şöyle denildi:

"18/01/2016 tarihinde saat 09:30 sıralarında Suriye tarafından geldiği tahmin edilen 3 adet roket mermisinden birisi Kilis ili Merkez Saraç Mehmet Çavuş Mahallesi'nde bulunan Eyüp Gökçe İmam Hatip Ortaokulu'nun avlusuna isabet etmesi ve burada patlaması sonucu bu okulun kapısında olan bir bayan hizmetli olay yerinde hayatını kaybetmiş, aynı yerde bulunan 13 yaşlarındaki bir öğrenci de yaralanmış ve Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır. Diğer iki merminin ilimiz Namık Ünler Paşa Mahallesi ve Şörahbil Kesmelik Mevkiindeki boş araziye düştüğü, bu iki mermi nedeniyle her hangi bir vatandaşımızın yaralanmadığı anlaşılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca (Cumhuriyet Başsavcısı ve iki Cumhuriyet Savcısının katılımı ile) aynı gün olay yerinde gerekli inceleme yapılıp suç delilleri muhafaza altına alınmış olup olay yerindeki Kilis Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki adli kolluk görevlilerine söz konusu mermilerin niteliği, nasıl bir silahla atıldığı ve nereden ateşlendiği hususlarının tespiti ile faillerinin kimliklerinin tespitine ve yakalanmasına çalışılması konusunda talimat verilmiştir. Olay nedeniyle hayatını kaybeden görevlimizin cesedi üzerinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca Kilis Devlet Hastanesi'nde ölü muayene işlemi yapıldıktan sonra ceset ölüm nedeninin tespiti amacıyla, otopsi yapılmak üzere, Gaziantep Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğü'ne gönderilmiştir. Olay nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşımızın olay yerindeki görüntülerinin yazılı ve görsel basında yer aldığının görülmesi nedeniyle, Kilis Sulh Ceza Hakimliği'nin 18/01/2016 tarihli kararıyla "Toplumda neden olabilecek infialin önüne geçilmesi ve Kamu düzeninin bozulması riskinin meydana geldiği " gerekçesiyle söz konusu patlamaolayının meydana geldiği yerin ve olay yerindeki yaralı/ölü şahısların görüntülerine ilişkin olarak Yayın Yasağı konulmasına ve 5187 sayılı Basın Kanunu 3/2.maddesi gereğince yasaklanmasına karar verilmiş olup, söz konusu karar gereği için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na ve yerel gazetelere gönderilmiştir. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde Kilis İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından araştırma ve soruşturmaya devam edilmektedir. Hayatını kaybeden görevlimize Allah'tan rahmet,yakınlarına başsağlığı,yaralı öğrencimize de acil şifalar dileriz."

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler