HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kongre kararının ardından ilk görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, saat 15.15'te Başbakan Davutoğlu'nu kabul edecek.

Kongre kararının ardından ilk görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek.

Erdoğan-Davutoğlu görüşmesi en son 4 Mayıs tarihinde gerçekleşmişti. Görüşmenin ardından AK Parti'nin olağanüstü kongreye gideceği duyurulmuş, Başbakan Davutoğlu da 5 Mayıs'ta düzenlediği basın toplantısıyla AK Parti'nin 2. Olağanüstü Kongresi'nin 22 Mayıs'ta toplanacağını açıklamış ve kendisinin aday olmayacağını belirtmişti.

Erdoğan, Davutoğlu ile kongre kararının ardından ilk kez bir araya gelecek. Erdoğan Davutoğlu'ndan önce MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

Olağanüstü kongre kararından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu’nun aday olmamasına ilişkin olarak “Başbakan’ın kendi kararı” değerlendirmesinde bulunmuştu, ancak Davutoğlu MYK toplantısından sonra kendi tercihi olmadığını ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Benim tercihim değil zaruri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 5 Mayıs'taki MYK toplantısından sonra, görev süresinin 4 yıldan kısa sürmesinin kendi tercihi olmadığını, zaruretin sonucu olduğunu söylemişti.

AKP MYK toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 22 Mayıs'taki olağanüstü kongrede aday olmayacağını söyledi. Davutoğlu, "Görev süremin 4 yıldan kısa sürmesi benim tercihim değil, bir zaruretin sonucudur" dedi.

KONUŞMADAN SATIRBAŞLARI:

Benim bu dönemde en önemli olarak kendime tayin ettiğim husus AK Parti'nin birliğinin beraberliğinin muhasebesi olmuştur. O günden bugüne hamdolsun AK Parti Genel Başkanlığım döneminde tek bir istifa yaşanmamış ve partimizin

yapısından da bir şey eksilmemiştir. Bu önemli bir nedendir.

KAPSAMLI ÇALIŞMALARI HAYATA GEÇİRDİK

62. hükümet döneminde suhuletle seçime gitmek için çalışmalar yaptık. Paralel Yapı ve Suriye ile birlikte suhuletle seçime gittik.

Hem bu olayların üstesinden gelmek hem de yaraları sarmak, hemde daha kapsamlı terör tehdidiyle karşı karşıya kalmamak için kapsamlı çalışmaları hayata geçirdik.

Geçtiğimiz günlerde Osman Gazi Köprüsü'nün onurunu hep beraber yaşadık. Hiçbir yatırım eksik kalmamış, hiçbir yatırımın takviminde aksam yaşanmamıştır.

"TERCİHİM DEĞİL, ZARURETİN SONUCU"

1 Kasım'da bize oy veren seçmenlerimize seslenmek isterim. Sizin hukukunuzu korumak için gayret ettik. Görev süremizin 4 yıl sürmemesi benim tercihim değil, bir zaruretin sonucudur. Seçmenlerime verdiğim vaatler yerine getirildi."

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler