HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KPSS tercih sonuçları açıklandı: sonuç sorgulama sayfasına erişim için tıklayın

KPSS tercih sonuçları şu sıralar resmen açıklandı. ÖSYM, dün yaptığı duyuru ile KPSS tercih sonuçları ile ilgili merak edilen sorulara yanıt vermiş ve adaylar bugün için beklemeye koyuldu. Peki, tercih sonuçları ile ilgili nelere dikkat edilmeli, tercih sonuçları hangi sayfadan ulaşılabiliyor? KPSS tercih sonuçları ile ilgili her şeyi detaylarıyla haberimizde okuyabilirsiniz...

KPSS tercih sonuçları açıklandı: sonuç sorgulama sayfasına erişim için tıklayın

KPSS tercih sonuçları ÖSYM tarafından resmen duyuruldu. KPSS 2017/1 tercih sonuçları, sonuç açıklama sistemi aracılığı ile KPSS adaylarına şu sıralar sunuluyor. Kamu kuruluşlarına, özellikle Çevre Bakanlığı'nda yer edinebilmek adına yapılması gereken işlemlerin son aşamalarına gelindi. KPSS 2017/1 tercihler sonuçlarıkapsamında, kadro ve pozisyonlara yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılıyor.

Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı almış olan adaylar içerisinden mezuniyet tarihi itibariyle daha önce mezun olanlara, bunun da aynı olması durumunda yaşı büyük olan adaylara öncelik tanınıyor.

KPSS TERCİH SONUÇLARI SONUÇ SORGULAMA İÇİN BİLGİLENDİRME

ÖSYM, KPSS tercih sonuçları ile ilgili beklenen açıklamayı biraz gecikmeli, yani saat 18.00 civarında gerçekleştirdi. Dünki yaptığı duyuruda, tercih sonuçları 16.50'de açıklanacak demişlerdi. Dolayısıyla adaylar da sosyal medyadan ÖSYM'ye tepki gösterdiler.
Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme sonuçları, 19 Temmuz 2017 tarihinde saat 17:25'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.
Açıklaması ÖSYM tarafından duyuruldu ve beklenen süreç resmen başlamış oldu.
ATAMALAR NASIL YAPILACAK?

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan sözleşmeli pozisyonlara Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildiği kuruma teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

ATAMALARIN GEÇERSİZ OLACAĞI DURUMLAR

KPSS’de yüksek puan almak bu kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlara yerleştirmede tek başına bir hak teşkil etmeyecektir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlerine yerleştirilen adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecektir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün atama için öngördüğü niteliklere sahip olmayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler