HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LYS Cevap kağıtları açıklandı! Soru ve cevaplar AİS'te!

ÖSYM, an itibariyle LYS cevap kağıtlarını resmen duyurdu. ÖSYM'nin AİS arayüzünde öğrencilere açılan LYS soru ve cevap kağıtları, öğrencilerin kendi cevapları ile asıl cevapları karşılaştırmasına ve ayrıca seneye LYS sınavına girecek öğrencilerin çok işine yarayacak. Öğrenciler, ais.osym sitesinden, TC kimlik numaraları aracılığı ile LYS soru ve cevap kağıtlarına ulaşabilirler... İşte LYS cevap kağıtları...

LYS Cevap kağıtları açıklandı! Soru ve cevaplar AİS'te!

1 haftalık aralarla gerçekleşen LYS sınavlarının cevap kağıtları gün itibariyle ÖSYM tarafından yayımlanıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin resmi duyurusuna göre, soru ve cevap kağıtları şu saatlerde erişime açıldı. Yapılan duyuruya göre; YS'ye giren adayların cevap kağıtlarının görüntüleri ve cevap kağıtlarına yaptıkları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları, sınav soruları ve soruların doğru cevapları "https://ais.osym.gov.tr" adresinden adayların bilgisine sunuluyor.

LYS CEVAP KAĞITLARINI NASIL GÖRÜNTÜLEYEBİLİRİM?

Soru ve cevaplar için tıklayın

LYS 2017 sınavına giren adaylar, TC Kimlik numaraları ve kullanıcı şifrelerini kullanarak yukarıdaki ais sistemine girmeleri gerekiyor. Erişimi sağladıktan sonra; sınavda kullandıkları cevap kağıdının görüntüsünü, yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görüntüleyebilecekler. Bununla birlikte cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya cevabı da inceleyebilecekler.

Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntüleniyor. Söz konusu sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile ham puanları da gösterilecek. Görüntülenen sayfa, belge niteliği taşımayacak. Buna ek olarak bir sonraki yıl LYS sınavına girecek olan adaylar da bu cevap kağıtlarından ulaşabilirler...

LYS SORU ve CEVAPLARININ AÇIKLANMASININ ÖNCESİNDE ÖSYM'DEN ÖZÜR GELDİ!

bin 84 üniversite adayının yerleştirme puanlarının yeniden hesaplandığı, buna bağlı olarak tüm adayların başarı sıralamalarının güncellendiği, güncellemeler sonucunda, puan kesintisi yapılan adaylar hariç, adayların puanlarında bir değişiklik olmamasına rağmen başarı sıralamalarında genel olarak yukarı yönde bir değişiklik gerçekleştiği ve son güncellenen sonuçların tüm adayların erişimine açıldığı duyuruldu.

ÖSYM tarafından, Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonrası yapılan kontrollerde, hiçbir adayın sınav puanlarında bir değişiklik olmamakla birlikte, LYS ve YGS yerleştirme puanlarının hesaplanmasında kullanılan ek puan ve puan kesintisi kayıtlarının güncellenmesinde oluşan hata nedeniyle bazı adayların eğitim durumlarının, güncel haliyle hesaba katılmadığının tespit edildiği söyleniyor.

ÖSYM'NİN LYS AÇIKLAMASI:

Sınav sonrası yapılan kontrollerde, hiçbir adayın sınav puanlarında bir değişiklik olmamakla birlikte; LYS ve YGS yerleştirme puanlarının hesaplanmasında kullanılan ek puan ve puan kesintisi kayıtlarının güncellenmesinde oluşan hata nedeniyle bazı adayların eğitim durumlarının güncel haliyle hesaba katılmadığı tespit edilmiştir. Buna göre, 2017-ÖSYS Kontenjan Kılavuzunun 6A, 6B ve 6C tablolarında bulunan tür ve alan mezunlarından, 2016-ÖSYS yerleştirmelerinde YGS veya LYS puanı ile bir programa yerleştirilen toplam 75.692 adaydan;

1-)LYS yerleştirme puanlarıyla ilgili olarak yapılması gereken OBP kesintisinin 2.413 aday için yapılmamış olduğu,

2-)YGS yerleştirme puanları ile ilgili olarak; 6.751 adaydan yapılması gereken OBP kesintisinin yapılmamış olduğu, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları mezunu 23 adaya ise ek puanlarının uygulanmamış olduğu anlaşılmıştır.

LYS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Bu nedenle, yukarıda belirtilen rakamlardan çakışmalar hariç 7.084 adayın yerleştirme puanları yeniden hesaplanmış, buna bağlı olarak tüm adayların başarı sıralamaları güncellenmiştir. Bu güncellemeler sonucunda, puan kesintisi yapılan adaylar hariç, adayların puanlarında bir değişiklik olmamasına rağmen başarı sıralamalarında genel olarak yukarı yönde bir değişiklik gerçekleşmiştir.

Sonuçlar, 14.07.2017 tarihinde saat 19:12 itibariyle tüm adayların erişimine açılmıştır. Tüm adayların, puan ve sıralamalarını kontrol etmeleri ve son güncellenen sonuçları kullanmaları gerekmektedir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler