HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Maden işçileri 5 gündür yerin altında açlık grevinde

Zonguldak’ta kayyum atanan madendeki 75 işçinin açlık grevi direnişi 5. gününde devam ediyor.

Maden işçileri 5 gündür yerin altında açlık grevinde

WhatsApp olayın içinden haber hattımıza gelen fotoğraf ve bilgiler olayın ciddiyetini gözler önüne seriyor. Zonguldak'taki açlık grevi olayına tanıklık eden okuyucularımız, durumun çok ciddi olduğunu ve madencilerin seslerinin duyulmasını dile getirdi. Bir okuyucumuz durumu "Bu sorun sizin sayenizde çözume kavuşabilir. Benim olayla hiç bir alakam olmamasına rağmen yüreğim bu haberi kapatıp başka habere geçmeye elvermedi. 4 aydır çocuklarına ekmek götüremeyen emektar işçilerin sesini duyurmak ancak sizin gibi insanlara yakışır diye düşündüm" şeklinde bize bildirdi.

Bir başka okuyucumuz ise, “Lütfen Zonguldak’taki işçilerin sesini duyun, insanlar ölüme gidiyor” diyerek, işçilerin haklarının verilmesini ve açlık grevinin son bulmasını istediğini söyledi.

Zonguldak’a bağlı Kilimli’de dört aydır ücretlerini alamadıkları için iş bırakan maden işçilerinin açlık grevi eylemi 5'inci gününde.

Toplam 15 işçi rahatsızlıkları nedeniyle ocaktan çıkarken, 70 işçi yer altındaki eylemlerini sürdürüyor.

İşçiler, ücretleri ödenip diğer haklarını alıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtiyor.

#olayıngeçmişi

Kilimli’nin Gelik beldesinde faaliyet gösteren Deka Madencilik A.Ş. ve bu şirkete ait Balçın Madencilik’te çalışan 120 maden işçisi, ocak ayından itibaren ücret alamadıkları için 4 Nisan’da iş bırakmıştı.

Bu tarihten sonra Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ‘FETÖ/PDY’ soruşturması kapsamında maden şirketine kayyum atanmıştı.

İşçiler ücretlerini alabilmek için hem valilik önünde hem de kent merkezindeki yedi katlı iş hanının çatısına çıkarak oturma eylemi yapmıştı.

Ancak haklarını alamayan işçiler geçtiğimiz çarşamba günü gece yarısı kömür ocağına girerek eylem başlatmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler