HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Malatya depreminde yaralı var mı?' yanıt buldu

Türkiye bugüne yine deprem haberiyle uyandı. Malatya'nın Hekimhan ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem oldu. Peki, Malatya depreminde yaralı var mı? İşte, yanıt!

'Malatya depreminde yaralı var mı?' yanıt buldu

Türkiye'de yaşanan son depremlere bir yenisi daha eklendi. Denizli, Manisa, Bandırma Körfezi'nden sonra Malatya'da da deprem korkusu yaşandı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem – Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi’nin Malatya depremi ile ilgili verdiği bilgilere göre; Hekimhan ilçesine bağlı Dursunlu köyü gece 02.28′de sallandı. Malatya il merkezinde de hissedilen sarsıntının ilçenin 0,74 kilometre kuzeybatısında, yerin 2,3 kilometre derinliğinde gerçekleştiği öğrenildi. 02.33’te Hekimhan ilçesine bağlı Yayladamı Mahallesi’nde 3,0 büyüklüğünde, saat 02.34’te Sarıkız Mahallesi’nde 2,7 büyüklüğünde, saat 02.41′de ise Kuluncak ilçesi Karaçayır Mahallesi’nde 2,5 büyüklüğünde artçı sarsıntılar olduğu kaydedildi. İl sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlar, son deprem yaşayan il olan Malatya'nın merkezinde birçok ilçesinde sarsıntıların hissedildiği bilgisini, sosyal medya hesaplarından duyurdu.

TOPLAMDA 8 EV HASAR GÖRDÜ

Malatya'da yaşanan depremin sonuçları hakkında bilgi veren Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bir çocuğun hafif yaralandığını, 5 evin ağır, 3 evin de hafif derecede hasar gördüğünü açıkladı. AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada; Malatya'nın Hekimhan'ın Karatepe mahallesinde bir evin duvarının çökmesi sonucu bir çocuğun hafif şekilde yaralandığına yer verilen açıklamada, Dursunlu köyünde 5 evin ağır hasar, Kocaözü köyünde ise 3 evin hafif hasar gördüğü bildirildi. AFAD ekiplerinin yanı sıra çevre il ve ilçelerdeki birimlerle yapılan görüşmelerde şu ana kadar bir can kaybının olmadığı bilgisi alındığı belirtildi.

MİNARENİN BAZI BÖLÜMLERİ YIKILDI

Depremin meydana geldiği Malatya İlçeleri; Dursunlu, Güzelyurt, Yayladamı, Sarıkız ve Sarıçiçek mahallelerindeki ev ve iş yerlerinde hasar oluştu. Depremde, Güzelyurt Mahallesi'ndeki merkez camisinin minaresinin bazı bölümleri yıkıldı, düşen taşlar caminin çatısı ve güneş enerjisi panellerine zarar verdi.

SON DEPREMLER

Deprem bölgesi içerisinde yer alan Türkiye'nin birçok il ve ilçesi son zamanlarda sık sık sallanmaya başladı. Bunların bir kısımı hiç hissedilmeyecek kadar küçük oluyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE), Türkiye'de son depremlerin tamamını takip ediyor ve kaydettikleri deprem bilgilerini vatandaşların da ulaşabilmesi adına www.koeri.boun.edu.tr sitesinden yayınlıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler