HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mansur Yavaş: En ufak şaibem yok

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Kazan ilçesini ziyaret ederek, seçim koordinasyon merkezinin açılışını yaptı.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, "Kamu kaynaklarını harcarken kendi paramız gibi kuruşunun hesabını verecek şekilde harcarız.

Açık şeffaf oluruz. Beypazarı'nda 10 yıllık başkanlığım süresince en ufak şaibem olmamıştır" dedi.

Burada konuşan Yavaş, "Bizler çalıştığımız yerde kendimizi değil kentimizi zengin ederiz, bizler etrafımızı değil esnafımızı zengin ederiz. Kamu kaynaklarını harcarken kendi paramız gibi kuruşunun hesabını verecek şekilde harcarız. Açık şeffaf oluruz. Beypazarı'nda 10 yıllık başkanlığım süresince en ufak şaibem olmamıştır. Şimdi ise Ankara'yı marka kent yapmak Ankara'yı ilçeleriyle birlikte kalkındırmak için huzurlarınıza geldim" diye konuştu.

Ankara'nın Eskişehir yolundan ibaret olmadığını söyleyen Yavaş, "Mum dibine ışık vermiyor maalesef. Plazalar dikiliyor, paralar kazanılıyor. Ancak Ankara'nın ilçeleri maalesef gerekli zenginliğe bir türlü ulaşamıyor. İşte şimdi yüzyılın fırsatı karşınızda, 60 yıl sonra bu toprakların ekmeğini yemiş, suyunu içmiş evladınız aday yapıldı. İnşallah Kazanlılar bunun kıymetini bilecekler" dedi.

GÖKÇEK'İ YUHALATMADI

Ankara'da "Melih Gökçek yönetimini" yıkacağını söyleyen Yavaş, "İnşallah memleketini tanıyan hemşehriniz yönetime gelecek. Bundan sonra Kazanın öz değerlerini kavununu, fasulyesini bilen insanlar yönetime gelecek. Buralardan para kazanmanızı sağlayacağız. Organik tarım pazarları kurulacak" şeklinde konuştu.

Bu arada, kalabalığın Melih Gökçek'i yuhalanmasına müsaade etmeyen Yavaş, "En güzel cevabı sandıkta vereceksiniz" dedi.

"GEREKİRSE SUYU BEDAVA AKITIRIM"

Ankara'da ulaşım ve suyun ucuzlayacağının altını çizen Yavaş, "Diyor ki Sayın Başkan "ne ile ucuzlatacaksın?' Ben belediye başkanlığı yaptım, ben hesabımı bilirim. ASKİ bütçesinden asfalt yapılmasına karşı hala 418 trilyon lira ASKİ'nin gelir fazlası var. 418 olacağına 218 olur. İmar artışlarıyla ortaya çıkan rant 36 tane. İmar değişikliğiyle 10 milyar civarında rant elde edildi. Bunun 5 kuruşu belediyeye gelmedi. Allah nasip ederse bundan sonra o rantların hepsini belediyeye akıtırım, gerekirse suyu da bedavaya akıtırım" ifadelerini kullandı.

"MALINIZI, TOPRAĞINIZI KURDA KUŞA YEM ETTİRMEM"

Kazan'da çiftçinin perişan olduğunu ve sanayinin gelişmediğini kaydeden Yavaş, "Yol kenarından geçerken Kazan'ın sanayi bölgesi mi tarım bölgesi mi olduğunu anlamakta zorluk çekiyorum. Bazı yerlerde tek katlı villalar bazı yerlerde çok katlı binalar. İmarda da büyük yanlış var. Allah nasip ederse bundan sonra Kazanlılara diyorum ki yerinizi yurdunuzu başkasına satmayın. Sizin malınızı toprağınızı kurda kuşa yem ettirmem" dedi. Yavaş konuşmasının ardından pazar yeri ve esnaf ziyaretinde bulunarak, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Açılışa, CHP Ankara Milletvekilleri Sinan Aygün, Gökhan Günaydın, İzzet Çetin ve CHP Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Fethi Yaşar da katıldı. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler