HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Mardin'in Eyfel Kulesi" İstiklal Caddesi'nde

Feshane'de yarın başlayacak olan "'Mardin Günleri"nin tanıtımı, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen ile Dünyanın en uzun insanı Sultan Kösen tarafından Galatasaray Meydanı'nda yapıldı.

"Mardin'in Eyfel Kulesi" İstiklal Caddesi'nde

Kendisini Mardin'in "Eyfel Kulesi" olarak adlandıran Sultan Kösen'e İstiklal'de vatandaşların ilgi odağı oldu.

2,51'LİK DÜNYANIN EN UZUNU SULTAN KÖSE'YE İSTİKLAL'DE YOĞUN İLGİ

Mardin'in tanıtımı, Vali Taşkesen, Sultan Kösen ve Mardinli sivil toplum kuruluşların temsilcilerinin katıldığı Galatasaray Meydanı'ndan Tünel'e doğru yapılan yürüyüşle başladı.Yürüyüş boyunca bütün dikkatler 2 metre 51 santimetre boyuyla "dünyanın en uzun adamı", 27,5 santimetre ile "yeryüzünün en büyük ellerine" ve 36,5 santimetre ile “yeryüzünün en büyük ayaklarına" sahip Sultan Kösen'deydi. Caddenin her yerinden kolaylıkla dikkatleri üzerine çeken Sultan Kösen'e İstiklal Caddesi'ndeki yerli ve yabancı turistler de ilgi gösterdi. Karşılarında dünyanın en uzun adamını görenler, cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle Sultan Kösen'i görüntülediler.

"KENDİME MARDİN'İN EYFEL KULESİ LAKABINI SEÇTİM"

Kösen, Mardin'i İstanbul'a ve dünyaya tanıtmak için bir araya geldiklerini söyledi. "Kendimi Mardin'in Eyfel Kulesi olarak görüyorum" diyen Kösen, "2 metre 51 santimetre boyumla yüzyılın dünyada yaşayan en uzun adamıyım. Kollarımı kaldırdığımda 4 metre uzunluğa erişiyorum. Bu nedenle kendime Mardin'in Eyfel Kulesi lakabını seçtim. Yüzyılın yaşayan en uzun adamı olduğum için kendimi çok farklı ve mutlu hissediyorum. Dünyanın en güzel şehri Mardin'n de yaşadığım için de ayrıca çok mutluyum" diye konuştu.Öte yandan yarın başlayacak olan Mardin Tanıtım Günleri'nde dünyanın en büyük uçurtmasını uçurarak başka bir rekoru kıracağını ifade eden Sultan Kösen, bütün İstanbulluları Feshane'ye davet etti.

"MARDİN, DÜNYANIN EN UZUN ADAMINI ÇIKARDI"

Vali Mustafa Taşkesen de yaptığı açıklamada Mardin'i İstanbullulara ve bütün dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi. Taşkesen, "Açık hava müzesi olmasının yanında bir çok kültürü bağrında barındıran, ruhunu kaybetmeyen Mardin'i bir dünya şehri olan İstanbul'da yaşayan vatandaşlarda öğrensinler istedik. İstanbul'daki vatandaşların da dünyaya Mardin'in sevgi, barış ve ibret penceresinden bakmalarını istedik. Mardin'in tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra dünyanın en uzun insanını da topraklarından çıkardı. Yarın dünyanın en uzun adamı, dünyanın en büyük uçurtmasını uçuracak. Herkesi Feshane'ye bekliyoruz" dedi.

Öte yandan yürüyüş öncesinde Vali Taşkesen ile Sultan Kösen, Mardin'e özgü 'Harire' adlı tatlı dağıtıldı. Ayrıca yürüyüş boyunca halk oyunları ekibi, Mardin yöresine ait folklor oyunları sergiledi. Yarın açılışı yapılacak olan Mardin Tanıtım Günleri,8 Şubat'a kadar Feshane'de devam edecek.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler