HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den İstanbul için ‘kuvvetli yağış’ uyarısı

Meteoroloj, Genel Müdürlüğü; yurdun Marmara, Ege, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinin bazı kesimleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den İstanbul için ‘kuvvetli yağış’ uyarısı

Meteoroloji'den yapılan açıklamada bu gece ve yarın İstanbul, Ankara, İzmir dahil birçok ilde kuvvetli yağış beklendiği belirtilerek şöyle denildi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece ve yarın sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Bursa, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Bilecik ve Balıkesir) ile yarın Kuzey Ege (İzmir'in iç kesimleri, Manisa ve Kütahya) , Batı Karadeniz (Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu, Sinop, Karabük ve Bolu) , İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı) ile Samsun, Çorum ve Amasya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

Pazartesi kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre İstanbul'da pazartesi gününden itibaren ise kar yağışı bekleniyor.

Pazar gününden itibaren yurt genelinde soğuk hava dalgasına girilecek. Yoğun kar yağışının da soğuk hava beraberinde yurdumuza giriş yapması bekleniyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Meteoroloji aynı zamanda buzlanma ve dona karşı da uyarı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre İstanbul'da da pazartesi kar yağışı bekleniyor.

Kar yağışı İstanbul'u felç etmişti

İstanbul'da 21 aralıkta etkisini artıran kar yağışı ulaşımı da olumsuz etkilemişti. Mega kentte Şehir Hatları ve İDO olumsuz hava koşulları nedeniyle seferlerini iptal etmiş ve kenti dünyaya bağlayan uluslararası havalimanları olan Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında ise kar önlemleri en üst seviyeye çıkarılmış, bu kapsamda Türk Hava Yolları 250'den fazla uçuşunu iptal ettiğini duyurmuştu.Vapur seferlerinin de bir kısmı gerçekleştirilememişti.

Fırtına ve lodos uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun bazı bölgeleri için de kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz'in bazı kesimlerinde kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkili olmasının beklendiği belirtilerek şöyle denildi:

"Güney ve batı yönlerden orta kuvvette esmekte olan rüzgarın; bu geceden itibaren hızını arttırarak yarın Marmara, Kuzey Ege'de fırtına (50-80 Km/S), Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli rüzgar (30-60 Km/S) şeklinde eseceği, Çarşamba günü İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 Km/S) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir"


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler