HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Metrobüste şoföre saldıran zanlı tutuklandı

Dün trafiği alt üst eden metrobüs kazasında, şoföre saldıran şahıs sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Metrobüste şoföre saldıran zanlı tutuklandı

Acıbadem'deki metrobüs kazasında şoföre şemsiyeyle saldıran kişi, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. Şemsiyeli saldırgan Murat Akbulut çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kadıköy'de meydana gelen metrobüs kazasında şoföre şemsiyeyle saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheli Murat Akbulut savcılık sorgusunun ardından tutuklanması istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmişti. Sevk edildiği mahkeme sanığın tutuklanmasına karar verdi.

Avrupa Yakası'ndan gelen metrobüsün, Acıbadem durağında yoldan çıkarak kaza yapmasının ardından metrobüs şoförü Recai Türkoğlu'na şemsiyeyle saldırdığı gerekçesiyle Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen şüpheli Murat Akbulut nöbetçi savcıya ifade vermişti.

Savcılık, şüpheli Murat Akbulut'u, tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etmişti. Nöbetçi hakim şemsiyeli saldırganın tutuklanmasına karar verdi.

Bu arada, metrobüs şoförü Türkoğlu'nun da savcılıkça müşteki-şüpheli sıfatıyla ifadesinin alındığı öğrenildi.

Şoför Türkoğlu'nun yönetimindeki metrobüsün dün Acıbadem'de yoldan çıkıp araçlara çarpması sonucu, 11 kişi yaralanmıştı.

ŞOFÖR SAVCIYA İFADE VERDİ

Acıbadem'de şemsiyeli saldırı sonrası kazan yapan metrobüsün sürücüsü Recai Türkoğlu, adliyeye gelerek savcıya ifade verdi.

Sabah saatlerinde Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na avukatıyla birlikte gelen sürücü Recai Türkoğlu savcılıkta verdiği ifadesinin ardından adliyeden ayrıldı. Basın mensuplarının "Savcılık tarafından serbest mi bırakıldınız" sorusuna Türkoğlu'nun avukatı Hasan Abanoz, "Evet şu aşamada serbest" dedi. Hangi suçlama ile ifade verip serbest bırakıldığı sorusuna ise avukat Abanoz, "Olay basına yansıdı. Şuan için bir şey söylemek doğru olmayacak" diye konuştu.

"KARŞILIK VERMEDİM"

Burnu bandajlı olarak görülen metrobüs sürücüsü Recai Türkoğlu ise, "Sağlığım iyi çok şükür. Karşılık vermedim. Bir şey söylemek istemiyorum şuanda" dedi.

"YOLCU ALIP ALMAMA KONUSU"

Bu sırada avukatı Hasan Abanoz da, "Müvekkilim vurmanın etkisi ile şuurunu kaybetti. O sebeple düştü direksiyondan. Saldırganın vuruşu ile müvekkilim zaten şuurunu kaybetmiştir. Bu sırada direksiyon mahalinden de saldırganın video görüntülerinden de görüldüğü üzere çekilerek atılmıştır. Bu sebeple kaza meydana gelmiştir. Evveliyatında da yolcu alıp almama konusu. Yani başka bir şey değil. Tamamen saldırganın kişisel bir egosu. Öyle görünüyor ki burada taksirle yaralamadan bir dava açılabilir" şeklinde konuştu.

DHA

ŞOFÖR MAHALİ KORUMALI OLACAK:


En Çok Aranan Haberler