HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP Lideri Bahçeli: Erdoğan ne yapmakta, ne söylemekte?

Sakarya'da konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Erdoğan ne yapmakta, ne söylemekte, her gün meydan meydan nasıl dolaşabilmektedir?" diye sordu.

MHP Lideri Bahçeli: Erdoğan ne yapmakta, ne söylemekte?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yetkisini kat be kat aştığını, şeref ve namus üzerine ettiği yeminleri çiğnediğini belirterek, "İstikrarsızlığın, anlaşmazlığın, kavga ve polemiklerin merkezinde Erdoğan vardır. Türk milleti 10 Ağustos 2014'de ilk kez Cumhurbaşkanı seçmiştir. Sakaryalılar ilk defa Cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanmışlardır. Şimdi soruyorum size; cumhurbaşkanı oylarken 'rejim değişsin' dediniz mi? Cumhurbaşkanı seçerken Erdoğan'a başkan olması için kapı açtınız mı? Cumhurbaşkanı seçtiğinizi düşünürken, aslında Cumhurbaşkanlığını çökerttiniz mi? Hayırsa, bu Erdoğan ne yapmakta, ne söylemekte, her gün meydan meydan nasıl dolaşabilmektedir?" dedi.

MHP lideri Bahçeli, partisinin Kent Meydanı'nda düzenlenen mitinginde vatandaşlara seslendi.

AK Parti iktidarının, tam 150 ay 3 gündür sürdüğünü belirten Devlet Bahçeli, "AKP iktidarının ömrü sadece 19 gün sonra bitecektir. Milletimiz, yakın tarihinin en büyük tahribatını yaşadığı bir dönemi geride bırakmak üzeredir. AKP ile geçen yıllar; huzur ve kalkınma arayan milletimiz için fırsatların kaçtığı, göz göre heba edildiği yıllar olmuştur. AKP ile geçen yıllar, gerilim ve çatışmaların yaşandığı, kaynakların israf edildiği yıllar olmuştur" dedi.

"AKP'DE TANIDIĞI OLMAYAN TÜCCAR BATMAKTADIR"

Dükkanlarını siftah etmeden kapatan esnafın batmakta olduğunu kaydeden Bahçeli, "Namuslu işadamı, sanayici batmaktadır. Kamyonunun tekerini döndüremeyen nakliyeci batmaktadır. AKP'de tanıdığı olmayan tüccar batmaktadır. Tarlaları kurumuş, çiftçimiz batmaktadır. Ürettiği sütü, eti değer görmeyen hayvancılıkla uğraşanlar batmaktadır. Türkiye batmaktadır. Buradan Türkiye'ye sesleniyorum. Türk milleti bu yoksulluğa asla mecbur değildir. Hiçbir vatandaşımız bu zillete mahkum değildir. AKP politikalarını şiddetle reddediyorum. Yoksulluk talihimiz, yolsuzluk seçeneğimiz, onursuzluk kısmetimiz olamaz. Davutoğlu 'Türkiye'yi uçurduklarını, devin uyandığını' söyleyip övünmektedir. Sanal zenginlik ve başarı masalını tekrar edip durmaktadır. Bunun uçmak mı, yoksa sürünmek mi olduğuna siz karar veriniz. Bunun uyanmak mı uyumak mı olduğunu siz yorumlayınız" ifadelerini kullandı.

"PARA KİMİN CEBİNDEDİR?"

AK Parti'den arta kalanın açlık, adaletsizlik, ahlaksızlık ve asayişsizlik olduğunun altını çizen Bahçeli, "Bunların devr-i saltanatında, birilerinin zenginleştiği çok doğrudur. Birilerinin ceplerini doldurduğu da doğrudur. Birilerinin harama el uzattığı, birilerinin yetimin hakkını çaldığı, birilerinin boğazından haram lokmaların indiği kesindir. Bunlara asla itirazımız yoktur. Bizim de anlatmaya çalıştığımız zaten bunlardır. Ama Erdoğan ve Davutoğlu'nun zenginleştik sözleri, size nasip olmuş mudur? Cebiniz borçtan kurtulmuş mudur? Kredi tuzağına düşmeden yaşayabiliyor musunuz? Madem ki bunlara siz sahip olmadınız. Madem ki zenginleşen siz değilsiniz. Madem ki bende para yok diyorsunuz. Sorarım sizlere, bende yoksa, sizde yoksa, para kimin cebindedir? Paralar kimin haram lokmasındadır? Sizin hakkınız, yetimin hakkı, biçare kulların hakkı hangi haramzadelerin saraylarındadır? Kimin yatak odalarındaki para kasalarının içerisindedir?" diye konuştu.

"BU ERDOĞAN NE YAPMAKTA?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yetkisini kat be kat aştığını, şeref ve namus üzerine ettiği yeminleri çiğnediğini kaydeden Bahçeli, "İstikrarsızlığın, anlaşmazlığın, kavga ve polemiklerin merkezinde Erdoğan vardır. Türk milleti 10 Ağustos 2014'de ilk kez Cumhurbaşkanı seçmiştir. Sakaryalılar ilk defa Cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanmışlardır.

Şimdi soruyorum size; cumhurbaşkanı oylarken 'rejim değişsin' dediniz mi? Cumhurbaşkanı seçerken Erdoğan'a başkan olması için kapı açtınız mı? Cumhurbaşkanı seçtiğinizi düşünürken, aslında Cumhurbaşkanlığını çökerttiniz mi? Hayırsa, bu Erdoğan ne yapmakta, ne söylemekte, her gün meydan meydan nasıl dolaşabilmektedir? Erdoğan bir yanda dünya turu atarken, diğer yanda başkanlık sistemi için kulis ve siyasi çalışma yapmaktadır. Bir yanda demokrasiyi tırpanlarken, diğer yandan diktatörlük temeli kazmakta, hukuku da boğazlamaktadır. Bir yanda maneviyat istismarı yaparken, diğer yanda Cumhurbaşkanlığı makamına yakışmayacak her türlü basit ve bayağı davranışların tarafı olmaktadır. Kaçak ve karanlık sarayla kul hakkını gasp etmiş, haram deryasında boğulmuştur" dedi.

AK Parti'ye oy verenlere seslenen Bahçeli, "ülkemiz kötüye gidiyor" derken şöyle devam etti:

"AKP, aldığı oyları kötüye kullanmış, Türkiye'yi enkaza çevirmiştir. AKP'ye destek veren kardeşim; ülken için, milletin için, vatanın için, geleceğin için bu defa birlikte yürüyelim. Bunlarda hayır yoktur, bunlarda ümit yoktur, bunlarla huzur yoktur. CHP'ye oy veren vatandaşlarım, çağrım sizleredir; bu defa bizimle yürüyün. Kararsız duran, tercihini henüz yapmamış kardeşim; boşuna zaman kaybetme, MHP bil ki seninle, senin yanında. Teröre karşı, bölünmeye karşı, hırsızlara karşı, rüşvetçilere karşı bizimle yürü Sakarya."

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler