HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MHP’li Karakaya'dan CHP'ye tepki

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, koalisyon görüşmelerini sürdürmekte olan CHP'den partisine AK Parti'ye destek olduğu eleştirisi yapıldığını belirtti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya "MHP'yi kendisi ile aynı tarafta görmeyen, diğerinin tarafı olmakla suçlar! Oysa MHP sadece Türk Milleti'nin tarafındadır" dedi.

Karakaya, yazılı açıklamasında, CHP'nin, terörle ilgili meclis araştırma önergesine HDP'nin destek vermesine karşı MHP'nin ret oyu kullanması sonucunda malum çevrelerden ileri sürülen isnatların gülünç olduğunu bildirdi.

Karakaya, "MHP'yi kendisi ile aynı tarafta görmeyen, diğerinin tarafı olmakla suçlar! Oysa MHP sadece Türk Milleti'nin tarafındadır" dedi.

CHP'nin araştırılmasını istediği HDP'nin de destek verdiği önergenin işi sulandırmayı amaçladığını anlatan Karakaya, "Terörün kaynağı ve sebebi çok açık iken neyi araştıracaksınız? Türkiye Cumhuriyeti'ni, bütün unsurlarıyla bir bölünmez bütün olan Türk Milleti'ni parçalamayı amaç edinmiş ve bunun için silahlı terör eylemlerini değişmez bir yol olarak görmüş ve görmeye devam eden emperyalizmin uşaklığını yapan eli kanlı piyonların niyetini mi soracaksınız?" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yıllardır "Terörle müzakere edilmez, mücadele edilir" dediğini hatırlatan Karakaya, "Ülkemizin bir bölümünde yaşayan vatandaşlarımızın terör örgütünün inisiyatifine bırakılmaması gerektiğini, Devletin gücünü göstermesi gerektiğini söylüyoruz. 'Kandil'e Türk Bayrağı dikilmeli' diyoruz. 'İhanetin beli kırılmalı' diyoruz" dedi. Yıllar sonra ilk kez "Yetmez ama evet" diyebilecekleri bir mücadele başlamışken, CHP ve PKK'nın siyasi temsilcisinin birlikte hareket ederek gündemi saptırdıklarını anlatan Karakaya, "Hemen her gün şehit kanı akarken, analar gözyaşı dökerken, çocuklar yetim kadınlar dul kalırken ve bu ihanet şebekesine anladığı dilden cevap vermek varken neyin şovunu yapıyorsunuz?" diye sordu.

7 Haziran seçimlerinden sonra CHP ve HDP'nin yapışık ikizler haline geldiklerini savunan MHP'li Karakaya, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran iradenin eseri olan CHP'nin Türkiye Cumhuriyeti'ni yok etmek isteyen, bölmek isteyen bir terör örgütünün siyasi kanadı olarak bilinen yapıyla ortaklık kurduğunu iddia etti. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler