HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için yeni gelişme! Dosyaları öne çekilebilir

213 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'yla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. OHAL Komisyonu yetkilileri, Gülmen ve Özakça’nın dosyalarına öncelik verilebileceğini bildirdi.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için yeni gelişme! Dosyaları öne çekilebilir

OHAL Komisyonu yetkilileri, açlık grevindeki tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın dosyalarınına öncelik verilebileceğini bildirdi.

OHAL KHK’sıyla ihraç edildikleri işlerine dönme talebiyle eylemlerinin ardından açlık grevinde başlayan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, grevlerinin 76’ncı gününde tutuklanmışlardı. Haklarında dava açılan iki eğitimci iki duruşmada da tahliye edilmemişti.

Gülmen, cezaevinden hastanaye götürülmüştü. İkilinin açlık grevi bugün 213’üncü gününde.

'ÖNE ALINABİLİR'

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, OHAL Komisyonu’na başvuran Gülmen ve Özakça için yeni bir gelişme yaşandı.

OHAL Komisyonu yetkilileri, Gülmen ve Özakça’nın dosyasının öne alınabileceğini, komisyonun öncelik sırasının belirlenmesiyle ilgili sınırlayıcı bir hükmün olmadığını dile getirdi.

İkilinin avukatı Selçuk Kozağaçlı, OHAL Komisyonu’nun iki eğitimcinin işe iadesi konusunda karar vermesi halinde açlık grevinin sonlandırılabileceğini söylemişti.

Adalet Bakanlığı Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcısı Selami Turabi de Anayasa Mahkemesi’nin eski İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu’yla ilgili 2014’te verdiği kararı anımsattı.

TRT Haber’de konuşan Turabi, şöyle devam etti: “Anayasa Mahkemesi aciliyet kesbeden dosyaları hayat, yaşam hakkı ile ilgili dosyaları, Fatih Hilmioğlu kararı gibi, hemen inceledi. OHAL Komisyonu ülkenin gündemini ilgilendiren önemli konularda dosyayı öne alabilme yetkisine sahip. Komisyonun taktirindedir. Komisyon gündemini belirleme yetkisi komisyon başkanına ait. Gerekçesinin sunulması kaydıyla öne alabilir.”

100 BİNİN ÜZERİNDE BAŞVURU

OHAL Komisyonu’na 100 binin üzerine başvuru var.


En Çok Aranan Haberler