HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nusaybin’de patlama: 2 çocuk yaralandı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde meydana gelen patlamada 2 çocuk hafif yaralandı. İşte günün öne çıkan terör haberleri...

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, sokağa çıkma yasağının resmi olarak devam ettiği Dicle Mahallesi Yasemin Sokak'ta yerde buldukları metal bir cismi kurcalayan iki çocuk, meydana gelen patlama sonucu yaralandı.

Nusaybin'de sokağa çıkma yasağının resmi olarak devam ettiği Dicle Mahallesi'nde oturan ve akraba oldukları öğrenilen 12 yaşındaki Yusuf ve 6 yaşındaki Muhammet Müldür, bugün sabah saatlerinde Yasemik Sokak'ta yerde metal bir cisim buldu. Çocuklar buldukları cismi kurcaladıkları sırada patlama meydana geldi. Yaralanan 2 çocuk, mahalle sakinleri tarafından Nusaybin Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedavi altına alınan çocukların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

DİYARBAKIR'DA 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır kısalında güvenlik gülerinin PKK'lı teröristlere karşı yaptığı operasyonda 1 terörist öldü, 1 terörist yaralı yakalandı.

Diyarbakır'ın Lice, Kulp, Silvan ve Hazro ilçeleri arasındaki dağlık bölgedePKK'lı teröristlerin bulunduğu istihbaratı üzerine güvenlik güçleri dün operasyon başlattı. Bugün de süren operasyonda silah ve mühimmatla uyuşturucu da ele geçirildi. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, bölgede 24- 25 şubat günleri özel birlik operasyonu yapıldığı belirtilerek şöyle denildi:

"İcra edilen operasyonda 1 bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiş, 1 terörist ise yaralı olarak yakalanmış, üzerlerinde 1 tabanca, 2 şarjör, 20 tabanca fişeği ve 1 el bombası ele geçirilmiştir. Teröristler tarafından kullanılan bir araç ile temas bölgesi çevresinde yapılan aramada 10 torba içerisinde toplam 254 kilogram toz esrar maddesi ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile operasyon ile ilgili adli işlemlere başlanılmış, ele geçirilen uyuşturucu maddelere el konulmuştur. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."

AĞRI'DA TERÖR OPERASYONU

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü tutuklandı.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan araştırma ve çalışmalar sonucunda, PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik 14-15 Şubat 2017 tarihlerinde Doğubayazıt ilçesinde eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, "Operasyonlar sonucu S.Y., Y.S., M.N.K., M.S., İ.K. ve S.E. isimli 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel içerikli doküman, sözde örgütü simgeleyen bez parçaları, örgüt mensuplarına ait fotoğraflar, dijital materyaller, 1 adet pompalı tüfek, 1 adet av tüfeği ile 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirilmiştir. Gözaltında bulunan şüphelilerin işlemleri tamamlanarak 24 Şubat 2017 günü adli mercilere sevkleri sağlanmış olup; S.Y., Y.S. ve M.N.K. isimli 3 şüpheli ‘silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan mahkemece tutuklanırken, diğer 3 şüpheli hakkında mahkemece adli kontrol kararı verilmiştir" denildi.

MARDİN'DE BAŞKANA GÖZALTI

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen terör soruşturması kapsamında, evinde arama yapılan Savur Belediye Başkanı DBP'li Mehmet Aydın Alökmen'in de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Operasyonu yapan güvenlik güçleri, arama sırasında Savur Belediye binasına Türk bayrağı astı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Sulh Ceza Hakimliği'nden alınan arama kararı üzerine, bugün sabah saatlerinde Savur ilçe Belediyesi'ne operasyon düzenlendi. Operasyon için geniş güvenlik önlemleri alınırken, Belediye binasına giriş ve çıkışlara izin verilmedi. Operasyon kapsamında DBP'li Savur Belediye Başkanı Mehmet Aydın Alökmen'in de aralarında bulunduğu 7 kişinin evlerinde de arama yapıldı. Başkan Alökmen'in de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alınırken, hakkında yakalama kararı bulunun 2 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Şüphelilerin Savur'a bağlı Yeşilalan, Yaylayanı, Kaplan köyleri ile Artuklu ilçesine bağlı Aran köyünde bulunan evlerinde yapılan aramada, örgütsel içerikli kitap, bazı dökümenler ve dijital materyallere el konulduğu belirtildi.

BELEDİYE BİNASINA TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Eş zamanlı olarak yapılan operasyon sırasında şüphelilerin evleri ile birlikte Savur Belediyesi'nde de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince arama yapıldı. Arama çalışmalarının devam ettiği sırada operasyona katılan güvenlik güçleri, Savur Belediye binasına Türk bayrağı çekti. Gözaltına alınan Belediye Başkanı Mehmet Aydın Alökmen'in sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

AJANSLAR


En Çok Aranan Haberler