HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Oda TV davası'nda tahliye

Davaya bakan mahkeme Müyesser Yıldız’ın tahliyesine karar verirken diğer tahliye taleplerini reddetti.

Oda TV davası'nda tahliye

Kaldığı hücreye istediği kedi ve "Bir kedim olsa okşar sever can alırım" sözleriyle de gündeme gelen gazeteci Müyesser Yıldız, 16 aylık tutukluğun ardından tahliye edildi. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Yalçın Küçük, Soner Yalçın, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Hanefi Avcı'nın tahliye taleplerini ise reddetti.

Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ve Soner Yalçın'ın sanık olarak yargılandığı Odatv davasının 12. duruşmasında, sanık ve avukatların taleplerinin alınmasının ardından savcı tutuklu sanıkların tahliye taleplerinin reddine karar verilmesini istedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanık gazeteci Müyesser Yıldız Uğur'un atılı suçun vasıf ve mahiyeti ve tutuklulukta geçen süreyi gözönüne alarak tahliyesine karar verdi.

Heyet, Yalçın Küçük, Soner Yalçın, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Hanefi Avcı'nın ise suçun vasıf ve mahiyeti, bilirkişi raporunun mahkemeye ulaşmamış olması ve kuvvetli suç şüphesinin gerekçe göstererek tutukluluğunun devamına karar verdi.

Mahkeme ayrıca TÜBİTAK'tan gelecek raporun beklenmesine hükmederek duruşmayı 14 Eylül 2012 tarihine erteledi.

YILDIZ CEZAEVİNDEN AYRILDI

Bu arada Müyesser Yıldız, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nden ayrıldı. Yıldız, cezaevi çıkışında kendisini bekleyen oğlu İlim Uğur ve gazeteci Ayşenur Arslan ile yakınları tarafından alkışlarla karşılandı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldız, yüreğinin içeride kaldığını belirterek, ''Sadece kendimin tahliye olduğunu öğrenince çok ağladım. Arkadaşlarıma sarılarak zor veda ettim, üzgünüm'' dedi.

"BEN ÇIKSAM NE ANLAMI VAR?"

Kendisine bir şey bahşedilmediğini, şimdi ise neden tahliye edildiğini bilmediğini söyleyen Yıldız, ''Aydınlar, askerlerimiz, milletvekillerimiz Genelkurmay Başkanım içeride tutuklu, ben çıkmışım ne anlamı var? Adalet tecelli etti diyemiyorum ne yazık ki. Bu ülkeye bu komployu kuranlar bulunup da onlar yargılanmadan, burada veya öbür dünyada Silivri'de onlar yatmadan adalet tecelli etmeyecektir'' dedi.

''Cezaevinde neler yaşadınız'' şeklindeki soruya, ''Neler yaşar ki insan 16 aydır yalnız olunca koğuşta. Yani görüyorsunuz konuşmakta zorlanıyorum'' yanıtını verdi.

"İLK İŞİM PEŞLERİNE DÜŞMEK"

Müyesser Yıldız, ''Bundan sonra neler yapacaksınız?'' diye soran bir gazeteciye, kaldığı yerden devam edeceğini belirterek, ''Tabii ki ilk işim de bu komployu kuranların peşine düşmek. Çünkü devlete aylardır bu çeteyi bulması için yalvardım. 'Bulun bu çeteyi' dedim. Başbakan da kabul etti devlet içinde bir devlet var diye. Demek ki o görevi de biz yapacağız'' diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler