HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öğretmen olamayınca iş hayatına atıldı

Beden Eğitimi öğretmenliği bölümü okuduktan sonra KPSS'den yeterli puan alamaması üzerine atanması yapılmayan Eda Akagün Çubukçu, iş hayatına atılarak düğü ve toplu davetler için şekerleme üretiyor.

Çubukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KKTC'de öğrenimini tamamladığını ve 2003 yılında beden eğitimi öğretmeni olarak mezun olduğunu söyledi.

Mezun olduktan sonra Gümüşhane'nin çeşitli köylerinde vekil öğretmenlik yaptığını belirten Çubukçu, "İlaç mümessilliği bile yaptım. Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde de çalıştım. Çalıştığım yıllar içerisinde KPSS'ye girdim. Atama bekledim ama bir türlü atamam yapılmadı” dedi.

KPSS'den yeterli puan alamaması üzerine atanamadığını dile getiren Çubukçu, uzun süre boşta kaldığını ve bu süreçte evlendiğini kaydetti.

Çubukçu, çocuğunun doğum gününde evde bebek şeker paketlerini kendisinin yattığını anlatarak, "Komşularımız şekerlere yapılan süslemeleri çok beğendiler ve yapmamı söylediler. Sürdürdüm. Eşim de destek oldu" diye konuştu.

- "İdealist bir öğretmen olmak isterken meslek sahibi oldum"

Yaptığı ürünleri satışa sunmak için işyeri açtığını vurgulayan Çubukçu, "Ürünler alıcı bulunca çeşit artırmaya gittim. Nikah şekeri, düğün şekeri, mevlit şekeri yapmaya başladım. İş yerimde hem çalışıyor hem de satış yapıyorum. Çocuk eteklerinin yanı sıra bilhassa çocukların ilgisini çeken ürünler üretmeye de başladım" ifadesini kullandı. Çubukçu, sünnet düğünleri, nikahlar ve düğünler için toptan sipariş almaya başladığını belirterek, "İdealist bir öğretmen olmak isterken böyle bir meslek sahibi oldum. Herhangi bir eğitim almadım. Ürettiklerim sadece kendi yeteneğimdir” dedi. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler