HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Okuma oranı artıkça beni afakanlar basıyor' diyen profesör YÖK’e atandı!

Sözleriyle büyük tepki toplayan Prof. Dr. Bülent Arı, Yüksek Öğretim Kurulu’nda (YÖK) görevlendirildi. Prof. Arı, "Cahil kesimin ferasetine güveniyorum” demişti

'Okuma oranı artıkça beni afakanlar basıyor' diyen profesör YÖK’e atandı!

“Okuma oranı artıkça beni afakanlar basıyor” sözleri ile tartışma yaratan Prof. Dr. Bülent Arı, Yüksek Öğretim Kurulu’nda (YÖK) görevlendirildi. Arı, YÖK Denetleme Kurulu üyeliğine atandı.

YÖK'E ATANDI

Evrensel'in haberine göre, eski Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Arı, YÖK Denetleme Kurulu üyeliğine atandı.

TV'DEKİ SÖZLERİ TARTIŞMA YARATMIŞTI

Geçtiğimiz Mart ayında bir televizyon programına katılan Arı, Barış için Akademisyenler ile ilgili sözleri tartışma yaratmıştı.

"BEN DAHA ÇOK CAHİL VE OKUMAMIŞ, TAHSİLSİZ KESİMİN FERASETİNE GÜVENİYORUM"

Arı, “Bizde de şimdi okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor. Ben daha çok cahil ve okumamış, tahsilsiz kesimin ferasetine güveniyorum bu ülkede” demişti.

TEPKİLER ÜZERİNE İSTİFA ETMİŞTİ

Tepkiler üzerine Arı, üniversiteni zarar görememesi için istifa ettiğini açıklamıştı.

_

BÜLENT ARI KİMDİR?_

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde Rektör Yardımcısı olan Bülent Arı, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra Bilkent Üniversitesi Tarih Bölümünde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Doktora eğitimini yine aynı üniversitede ve bölümde tamamlayan Bülent Arı, 1988-1993 tarihleri arasında Ulaştırma Bakanlığı Dış İlişkiler Dairesi’nde ve TÜBİTAK’ ta görev aldı. 2001 senesinden bu yana çeşitli kurumlarda ve üniversitelerde görev aldı. 2010'da Dolmabahçe Sarayı Müdürü olarak çalışmalarına devam eden Doç. Dr. Bülent Arı 2011-2014 yılları arasında Milli Saraylar Müzecilik ve Tanıtım Başkanlığı görevini üstlendi. Bülent Arı 2014 yılından beri İstanbul S. Zaim Üniversitesi'nde rektör yardımcısıdır.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler