HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Osman Kavala gözaltına alındı. Osman Kavala kimdir?

İş adamı Osman Kavala gözaltına alındı. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından göz altına alınan Osman Kavala kimdir merak ediliyor. Peki Osman Kavala neden göz altına alındı. Osman Kavala kimdir?

Osman Kavala gözaltına alındı. Osman Kavala kimdir?

Osman Kavala göz altına alındı. Osman Kavala'ya İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Atatürk Havalimanı’nda gözaltı işlemi yapıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesine getirilen Osman Kavala, Gaziantep’te Alman Goethe Enstitüsü ile birlikte gerçekleştirilmesi planlanan bir projenin toplantısından döndüğü sırada gözaltına alındığı ifade edildi. Polisin Osman Kavala'nın uçaktan inmesine izin vermeden, uçağa binerek gözaltı
yaptığı bildirildi. Peki Osman Kavala kimdir?

OSMAN KAVALA KİMDİR?

Osman Kavala Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı, İletişim Yayınları'nın sahibi olarak tanınıyor. Kavala Grubu'nda yönetici olarak çalışan Osman Kavala, babası Mehmet Kavala’nın vefatından sonra yönetici olmuş ve çeşitli toplumsal kuruluşlarda yönetim kurulu üyeliği yapmıştı. 1957 yılında Paris'te dünyaya gelen Osman Kavala, İstanbul Robert Lisesi’ni bitirdikten sonra Manchester Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldu. Babası Mehmet Kavala’nın 1982 yılında vefat etmesinin ardından, Kavala Grubu’nda yönetici olarak çalışmaya başlayan Osman Kavala, Türk-Polonya İş Konseyi, Türk-Yunan İş Konseyi, Center for Democracy in Southeast Europe (Güneydoğu Avrupa’da Demokrasi Merkezi) gibi çeşitli iş ve toplumsal kuruluşların Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. Murat Belge’yle birlikte Türkiye’nin en büyük yayın evlerinden biri olan İletişim Yayınlarının kurucusudur.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler