HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Otobüste yüksek sesle dini sohbete tepki

Adana'da bir grubun toplu taşımada yüksek sesle dini sohbet etmesi tepki çekti.

**Diren Selimoğlu/Mynet Haber

**

Çukurova Üniversitesi öğrencisi olduğu iddia edilen 4-5 kişilik grup, seyir halindeki bir toplu taşıma aracında başkalarını rahatsız edecek bir ses seviyesiyle dini sohbette bulundu.

Bu durumdan rahatsız olan bir genç gruba 'biraz daha sessiz olmaları yönünde' bir ikazda bulundu. İkaz ardından çıkan tartışmada gruptan biri 'haramlar sesli konuşulurken helaller neden sessiz konuşulmalı' diyerek kendini savundu.

Üniversite Kıyamı sayfasında paylaşılan video kısa süre sonra silindi. Laiklik tartışmalarının yaşandığı günde böyle bir olayın yaşanması manidar olarak değerlendirildi.

Aynı sayfada videoyla yapılan açıklama ise şöyle:

Otobüste yaşanan olay yanlış değerlendirilmiştir. Kardeşimiz kuran okurken müdehale edilmeden önce kendileriyle kahkaha eşliğinde dalga geçilmiş bunun üzerine kardeşimiz aldırış etmeden daha gür bir sesle devam etmiştir. Konuşma esnasında gördüğü topluma uygunsuz bir davranış karşısında tepkisini ortaya koyunca müdehale edilmiş ve müdahaleye kardeşimiz de haklı olarak cevap vermiştir. Eğer bir tepki verilecekse toplumun AHLAKINI bozanlara verilmeli diye de kendini savunmuştur... Olay tamamen farklı amaçlar için kullanılmaktadır...

Ekşi Sözlük'te yaplan yorumlar şöyle:

-''kur'ân'ı anlatmamıza karşı güldüler ve alay konusu yaptılar. anlatmaya devam edince saldırdılar bizde karşılık verdik...''
yine mağdurlar. durduramıyoruz.

-türkiye'nin, 14 yılda, bir açık hava tımarhanesi halini aldığını anlatan videodur.

-yazık bize cidden yazık dedirten olaydır. az sonra gelip mağdurda olurlar bunlar. nese ben gidip tek yön kamboçya bileti bakayım.

-islami propoganda yapılacak yer bitti ve bir tek otobüslere mi kaldı? çık bir sokak ortasında anlat, ne bileyim bir cadde üstünde anlat, camide anlat, mescidde anlat, evine topla anlat. otobüs nedir arkadaş? yersiz ve zamansız bir şov dışında aklıma başka bir şey getirmeyen video.

-yatak odasındaki hareketi burada yapıyorsan ben burada konusabilirim gibi bir şey dedikten sonra bastım kahkahayı


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler