HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pamir'i arama çalışması gece de sürdü

Sarıyer Zekeriyaköy'de dün sabah saatlerinde evinden çıkan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik'i, arama çalışmaları gece de devam etti.

Pamir'i arama çalışması gece de sürdü

Aramalara, 2 komando taburu ve sualtı arama ekibinden oluşan 350 jandarma ile 200 kişilik 20 sivil arama ekibi katıldı.

Pamir Dikdik'i bulmak için, Avrupa Yakası'ndan Sorumlu Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Nebioğlu tarafından kriz yönetimi toplantısı yapıldı. Toplantıda arama yapılacak bölgeler kararlaştırıldı. Toplantının ardından da bölgeye sevk edilen 2 komando taburu ve sualtı arama ekibinden oluşan 350 jandarma, 200 kişilik 20 sivil arama ekibi ormanlık alana dağılarak arama çalışmalarını sürdürdü. Gece saatlerinde de devam eden arama çalışmalarına çok sayıda gönüllü vatandaş katıldı. Bölgeye kurulan Sarıyer Belediyesi'ne ait mobil büfeler görevlilere, vatandaşlara çay, yiyecek ve içecek dağıttı.

"ŞU ANDA HERKES ALARMDA"

Bölgeye gelerek çalışmalar hakkında bilgi alan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Çok değişik ihtimaller söz konusu biraz önce, yapılan bir toplantı sonrası jandarma komutanının bilgisi üzerinde durmak lazım. Olay bir kaybolmadır. Her tarafa çok detaylı bir şekilde bakılarak, bölgede didik didik arama çalışması yapılıyor. En büyük dileğimiz yavrumuzun kısa sürede bulunmasıdır. Şu anda herkes alarmda. Herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapmaya çalışıyor. Bir taraftan da aile ile yakından ilgileniliyor. Burada herhangi bir sıkıntı söz konusu değil" dedi.

"TUZLA KOMANDO TABURUNU ÇAĞIRABİLİRİZ"

Konuyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren İstanbul Avrupa Yakası'ndan Sorumlu Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Nebioğlu, "Telefonla10.40'da bize bilgi verildi. 15 dakika içerisinde bölgeye geldik. Saat 16.30' da ise profesyonel arama kurtarma çalışmaları başladı. Gerek görüldüğü takdirde Tuzla Komando Taburu'yla irtibata geçip bölgeye çağırabiliriz. Bölgede 2 komando taburu ve sualtı arama ekibinden oluşan 350 jandarma ve 200 kişilik 20 sivil arama ekibi ve 130 vatandaşımız bize aramalarda eşlik etti. Daha fazla gelenler vardı. Bir çoğunu evlerine gönderdik" dedi.

"KONUYLA İLGİLİ ELİMİZDE HİÇBİR İPUCU YOK"

Nebioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elimizde şuan hiçbir ipucu yok. Bize gelen bütün bilgileri değerlendirdik; ancak herhangi bir sonuca ulaşamadık. Arama çalışmalarının her aşamasında komutanlarımıza bilgi veriyoruz. Arama bölgesinin bir kısmı emniyet bölgesi olduğu için polis ekipleri de aramaya katıldı. Polisler de çevredeki güvenlik kameralarını inceliyor"

"ARAMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ"

Aramaları detaylı olarak sürdürdüklerini aktaran Nebioğlu, "Bütün boş alanları, metruk binaları kontrol ediyoruz. Gündüz bakılan yerlere şu anda ayrıntılı olarak bakılıyor. Alanın 3'te 1'i ayrıntılı olarak arandı. Taş altına varıncaya kadar detaylı olarak arıyoruz"

"PAMİR GEÇEN HAFTA DA KAYBOLMUŞ"

Pamir Dikdik'in geçen hafta da kaybolduğunu söyleyen Nebioğlu, "Her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak aramalarımızı sürdürüyoruz. Evin kamera sistemi çalışmıyor, burada çok villa var kiminin güvenlik kamerası bozuk çalışmıyor. Pamir, hiperaktif bir çocuk, geçen hafta da kaybolmuş; ancak bir buçuk saat sonra bulunmuş" diye konuştu.

En Çok Aranan Haberler