HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Papa Francis'i İstanbul Valisi Şahin kurtardı

Türkiye ziyaretinin ikinci gününde İstanbul'a gelen Papa Francis, düşme tehlikesi geçirdi. İstanbul Valisi Şahin Papa'nın koluna girerek düşmesini engelledi.

Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, İstanbul'a geldi. Kendisini karşılayan Fener Rum Patriği Bartholomeos ile birlikte Devlet Konukevi'ne doğru ilerleyen Papa Francis, ayağı takılınca düşme tehlikesi geçirdi.

[

****](https://www.mynet.com/papa-francis-istanbulda-110101581494)

Ankara'daki temaslarını tamamlayan Papa Francis ve beraberindeki heyet, özel uçakla Atatürk Havalimanı'na geldi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Fener Rum Patriği Bartholomeos ve yetkililerce karşılanan Papa Francis, Devlet Konukevi'ne doğru yürümeye başladı. Yürürken ayağı takılan Papa, düşme tehlikesi geçirdi. Vali Şahin, Papa'nın koluna girerek düşmesini engelledi. Atatürk Havalimanı'nda bir süre dinlenen Papa Francis, daha sonra buradan ayrıldı.

PAPA SULTANAHMET'TE DUA ETTİ

Papa Francesco, İstanbul'da ilk olarak Sultanahmet Camii’ni ziyaret etti. Papa burada İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ile birlikte el açıp dua etti. İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, ilk olarak mihraba ve minberi tanıttı. Mihrap ile ilgili ayetlerden söz eden Yaran, minberden de Cuma namazında hutbe vermek için yararlanıldığını anlattı. Minberden Cuma namazında okunan Nahl Suresi 90. ayetinden, “Allah adaleti emreder, iyiliği emreder; akrabaya vermeyi, yardım etmeyi emreder. Çirkinliği yasaklar, İslam’a uymayan konuları yasaklar. Taşkınlığı, azgınlığı yasaklar. Sizden de buna uymanız beklenir” alıntısını yaptı.

Daha sonra Papa ve Müftü Yaran, Sultanahmet Camii’nde bir müddet dua etti. Yaran, ayrıca camide çini ve lalenin bulunduğunu belirtti. Lalenin İslam dininde Allah’ı sembolize ettiğini dile getirdi. Papa Francesco'nun beyaz bir kutu hediye ettiği Rahmi Yaran, şu an dünyanın duaya ihtiyacı olduğunu vurguladı. Daha sonra Papa ve Yaran, Sultanahmet Camii'nden ayrıldı.

SULTANAHMET'TEN AYASOFYA'YA

Daha sonra Papa ve Yaran, Sultanahmet Camii'nden ayrıldı. Papa Francesco buradan Ayasofya Müzesi'ni ziyaret etti.

ŞAŞIRTAN ARAÇ

Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, İstanbul'a geldi. Papa'ya İstanbul gezisi için Renault Clio Symbol araç tahsis edildi. Vatikan'dada Fiat Albea marka otomobil kullanan Papa'nın bu talebi hem şaşırttı hem de yerine getirildi.

HELİKOPTERLE GÜVENLİK ÖNLEMİ

Papa Francis'in ziyareti için İstanbul'da Ayasofya müzesi ve Sultanahmet camisi etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Sultanahmet Meydanı ve tramvay durakları boşaltıldı. Meydana girmesine izni olanlar, x-ray cihazlarıyla sıkı aramalardan geçirildi. Papa'nın ilk durağı olacak olan Sultanahmet Camii'nin çevresinde 2 helikopterle birlikte yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Çok sayıda polisin görev yaptığı alanda bazı yabancı din adamlarının da Papa Franciscus'u görmek için geldiği öğrenildi. Turist kafileleri de demir bariyerlerin dışında bekliyor. Ziyaret nedeniyle Sultanahmet Meydanı'na çıkan yollar ile Sahil Kennedy Caddesi de farklı saatlerde trafiğe kapatıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler