HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Paris saldırılarının ardından IŞİD video paylaştı

Paris saldırısını terör örgütü IŞİD üstlendi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Paris saldırılarını IŞİD'in gerçekleştirdiğini açıklamasının ardından IŞİD de saldırıyla ilgili video paylaştı.

Paris saldırılarının ardından IŞİD video paylaştı

13 Kasım akşamı meydana gelen Paris saldırıları bir anda dünya gündemine bomba gibi düştü. Bütün dünya Paris saldırılarında yaşananları merak etmeye başladı. Fransa'nın başkenti Paris'te, kentin farklı noktalarında gerçekleştirilen Paris saldırılarının ardından saldırıyı hangi terörist örgütün gerçekleştirdiği ve Paris saldırılarında kaç kişinin hayatını kaybettiği Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından açıklandı. Cumhurbaşkanı Hollande saldırıları şavaş nedeni olarak açıkladı. Hollande açıklamasında saldırıların IŞİD tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Öte yandan IŞİD'te saldırıların kendileri tarafından düzenlediğini açıkladı. Paris saldırılarının ardından IŞİD saldırıyı düzenlemeleri hakkında bir video yayımladı.

Hollande Paris saldırılarının ardından basın karşısına geçerek konu hakkında açıklamalarda bulundu ve Paris'teki terör saldırılarının ardından saldırıyı düzenleyenlerin kaçmaması ve başka teröristlerin girmemesi için Fransa sınırlarını kapattı. Hollande, tüm Fransa'da olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı. Alınan önlem ile teröristlerin Fransa'dan çıkmasının engellenmesi amaçlanıyor. Ayrıca yeni teröristlerin Fransa topraklarına girmemesi için sınırlar kapatıldı ve Fransa'da olağanüstü hal ilan edildi. Fransız ordusunun stratejik bölgelerde konuşlandırıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Hollande, şu andan itibaren Fransa'nın tüm imkanları seferber ettiğini bildirdi. Öte yandan, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın Türkiye'de yapılacak G20 Zirvesi'ne katılmayacağı açıklandı. Antalya'daki zirveye Hollande'ın yerine Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius gelecek.

Paris saldırılarının ardından vatandaşlardan evlerinden çıkmaması istendi. Polisle birlikte askerler de güvenliği sağlamak için sokaklara indi. Saldırıların düzenlendiği 11. Bölge'ye 200 kadar asker konuşlandırıldı. Ordunun başkentte 1500 askerle önlem alacağı belirtildi. Paris'i sarsan kanlı saldırıların ardından başkent belediyesi kent ile ilgili bir dizi karar aldı. Belediye, başkentteki okulların dışında müze, kütüphane, yüzme havuzu, spor salonları ve halk pazarlarının açılmamasını kararlaştırdı. Metro hatlarının bazıları da ulaşıma kapatıldı. Diğer taraftan hükümet, ilk etapta bin 500 ilave askerin güvenliğin sağlanması için başkentte görevlendirilmesini kararlaştırdı.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Paris saldırıları ile ilgili yaptığı basın toplantısında yerel makamlara da geniş yetkilerin verildiğini ve gerekirse sokağa çıkma yasağının uygulanabileceğini söyledi. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Fransa'yı kana bulayan saldırıların ardından Elysee Sarayı'nda basın açıklaması yaptı. Cazeneuve, yetkililerin Perşembe gününe kadar olası eylemlerin yasaklandığını bildirdi. Saldırıların ardından ek güvenlik önlemlerinin alınacağını sözlerine ekleyen Fransız Bakan, yerel makamlara da geniş yetkilerin verildiğini ve gerekirse sokağa çıkma yasağının uygulanabileceğini ifade etti. Olağanüstü halin tüm Fransa için geçerli olacağını kaydeden Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, bazı bölgelerde trafik akışının kısıtlanacağını ifade ederek, "Güvenlik güçlerinin desteklenmesi konusunda hem fikiriz. Polisimizin dün gece oldukça cesur davrandı. Bataclan konser salonundaki rehineleri teröristlerin ellerinden kurtarıldı. Bu barbar saldırılarda kendilerini düşünmeden cesur bir şekilde davranan itfaiyecileri ve tüm sağlık görevlilerini hürmetle anıyorum” şeklinde konuştu.

PARİS SALDIRILARINI IŞİD ÜSTLENDİ

IŞİD'den yapılan açıklamada, saldırıların, "üzerlerinde patlayıcı düzenek bulunan ve makineli tüfek taşıyan" sekiz militan tarafından düzenlendiği belirtildi. IŞİD, katliamın, "Fransa'nın mevcut politikalarını sürdürmesi halinde en büyük hedef olarak kalmaya devam edeceğini göstermek için yapıldığını" ifade etti. Açıklamada, kanlı eylemin, "IŞİD kontrolündeki topraklara düzenlenen hava saldırılarına ve Hazreti Muhammed'e yapılan hakaretlere cevap olarak" gerçekleştirildiği belirtildi. Reuter IŞİD tarafından yayınlanan bir videoda IŞİD destekçilerinin Fransa'ya saldırı düzenlemeye teşvik edildiğini bildirdi. Ayrıca IŞİD'e yakın sosyal medya hesaplarından Paris saldırılarını konusunda tweetler atıldı. Bu hesaplardan Paris saldırılarıyla ilgili 'intikam' mesajları yayınlandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler