HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK ilk kez denizden geldi! Muğla'da neler oluyor?

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde güvenlik güçlerince düzenlenen 'Fırtına' operasyonunda 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. 2 teröristin yakalanması için operasyon sürüyor. Bu gelişmeyi köşesine taşıyan Fatih Altaylı, Ege Bölgesi’nde, Muğla’da denizden gelmişler. Bunun tek bir nedeni olabilir. hassasiyetin yüksek olduğu bölgelerden bir iç çatışma başlatmaya ve Türkiye’yi bir iç kargaşa, adını bile anmak istemediğim bir iç savaşa yöneltmeye çalışıyor" dedi."

Alınan bilgiye göre, elde edilen istihbarat üzerine harekete geçen polis ve jandarma ekipleri, Köyceğiz ilçesi Toparlar bölgesindeki ormanlık alanda oldukları tespit edilen 7 kişilik PKK'lı terörist grubuna yönelik ortaklaşa operasyon başlattı. Çıkan çatışmada 5 terörist ölü ele geçirilirken, 2'sinin daha yakalanması için çalışma yürütülüyor. Bölgeyi çembere alan Muğla Zıpkınlar Komando Taburu ile Bornava Komando Tugayı ve Polis Özel Harekat ekiplerinin operasyonunun sürdüğü kaydedildi.

'KARADENİZ VE EGE’Yİ HEDEF SEÇMESİNİN TEK ANLAMI BU'

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, 'PKK niye Muğla’da?' başlıklı bugünkü yazısında "PKK , giderek eylem alanlarını genişletmeye, daha önce olmadığı yerlerde olmaya, zayıf olduğu yerlerde ise gücünü artırmaya çalışıyor" dedi ve şöyle devam etti:

Son olarak Ege Bölgesi’nde, Muğla’da denizden gelmişler. Bunun tek bir nedeni olabilir. Arkasına ABD’nin lojistik desteğini de alan terör örgütü, Türkiye’de geniş çaplı bir terör ortamı yaratmaya ve hassasiyetin yüksek olduğu bölgelerden bir “iç çatışma” başlatmaya ve Türkiye’yi bir iç kargaşa, adını bile anmak istemediğim bir iç savaşa yöneltmeye çalışıyor. Karadeniz ve Ege’yi hedef seçmesinin tek anlamı bu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler