HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK'lılar FETÖ'cü polisleri kaçırırken yakalandı!

Edirne'de yasa dışı yollardan Bulgaristan'a çıkış yapmak isteyen meslekten ihraç edilen FETÖ şüphelisi 3 komiser ve PKK terör örgütüne üye olmak suçundan aranan üniversite öğrencisi, Bulgaristan'a sınır olan Yenikadın Köyü'ndeki askeri yasak bölgede sınır devriyeleri tarafından yakalandı. Kaçışı, PKK'lı üniversite öğrencisinin organize ettiği ortaya çıktı. Yakalanan PKK’lı M.K. ve FETÖ şüphelileri B.A., E.D., M.D. elleri kelepçeli olarak Edirne Adliyesi’ne sevk edildi.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 3 eski komiserin kaçışını, PKK’lı üniversite öğrencisinin organize ettiği ortaya çıktı.

Edirne 54’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı devriyeleri, Bulgaristan’a sınır olan Yenikadın Köyü’ndeki askeri yasak bölgede 4 şüpheli yakaladı. Yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışırken yakalanan şüphelilerin FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen ve haklarında yakalama kararı bulunan 29 yaşlarındaki komiserler B.A., E.D. ve M.D. ile PKK terör örgütüne üye olma suçlamasıyla aranan 24 yaşındaki üniversite öğrencisi M.K. olduğu belirlendi.

KAÇIŞI PKK’LI MUHABİR ORGANİZE ETMİŞ

Sınırda gözaltına alınan 4 şüpheli, adli işlemleri için Edirne Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edildi. Yapılan incelemede üniversite öğrencisi olan M.K.’nın KHK ile kapatılan Dicle haber Ajansı’nda muhabirlik yaptığı ve daha önce ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan tutuklandığı, FETÖ şüphelisi komiserlerin de yurt dışına çıkışlarını organize ettiği tespit edildi.

Edirne Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından PKK’lı M.K. ve FETÖ şüphelileri B.A., E.D., M.D. elleri kelepçeli olarak Edirne Adliyesi’ne sevk edildi. Soruşturma sürüyor.

KASTAMONU'DA FETÖ OPERASYONU

Kastamonu'da FETÖ/PDY davasında yargılanan tutuklu sanık komiser Hüseyin K. ve tutuksuz sanık polis memuru Erdin N., 6'şar yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Hüseyin K. tahliye edildi.

Komiser Hüseyin K. ile özel harekat polisi Erdin N.'nin, Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılanmalarına devam edildi. Örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları ileri sürülen sanıklardan tutuklu Hüseyin K., cezaevinden video konferans sistemiyle katıldığı duruşmada, "Benim darbe girşiminde bulunan örgütle hiçbir bağlantım yok. Yarın oğlumun okuma şenliği var. Tahliyemi istiyorum. Evdekiler benden ekmek bekliyor" dedi.

Tutuksuz sanık Erdin N. ise savunmasında, "17 yıldır şark bölgelerinde görev yaptım. Vatanımı milletimi seven biriyim. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme iki sanığa önce 7'şer yıl 6'şar ay verdiği cezayı, duruşmalardaki iyi halleri nedeniyle 6'şar yıl 3'er aya düşürdü. Tutuklu sanık Hüseyin K., karar kesinleşinceye kadar tahliye edilirken, iki sanığa da adli kontrol tedbiri uygulandı. (Ajanslar)


En Çok Aranan Haberler