HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Referandum sonuçları: En son anket sonuçları ne diyor?

2017 Referandum sonuçları büyük bir merakla bekliyor ve Türkiye'nin evet mi yoksa hayır mı diyeceği Pazar günü belli olacak. Peki son anket sonuçları ne diyor, Türkiye genelinde ibre ne yönde?

Referandum sonuçları: En son anket sonuçları ne diyor?

18 maddelik anayasa değişikliğinin oylanacağı 2017 referandumu siyasi tarihimizin en önemli ve kritik oylamalarından biri olacak. Pek kişinin bir dönüm noktası olarak gördüğü referandumun sonuçları nasıl olacak merak ediliyor. Referandum sonuçları açıklandığında evet mi yoksa hayır oyları mı daha çok olacak?
Referandum sonuçları için bir süre daha beklememiz gerekiyor. Sonuçlar pazar akşamı ortaya çıkacak ama öncesinde farklı anket firmalarından 2017 referandumu için son anket sonuçları geliyor...

ANKETLERE GÖRE REFERANDUM SONUÇLARI

ANAR: Son yapılan referandum anketlerden biri olan ANAR'ın çalşmasına göre referandum sonuçları yüzde 52 evet yönünde olacak. ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu, evet oylarının önde olduğunu ifade ederek, referandum anketleri sonuçlarının 'utangaç seçmen' adı verilen 'görüşünü anketörlerden gizleyen ya da farklı açıklayan seçmenlerce değiştirilebileceğini ve oranların oynayabileceğini söylemişti.

KONSENSUS: Firmanın yaptığı son anket çalışmasına göre referandumdan %51.2 ile evet oyu çıkacak.

MAK: Hükümete yakınlığı ile bilinen MAK'tan gelen son referandum sonuçları anketine göre kararsızlar dağıtıldığında "evet" oyları yüzde 56.5, "hayır" oyları ise yüzde 43.5 oranında.

AKAM: Firmanın referandum anketi çalışmasına göre evet oylarının oranı %42.25, hayır oylarınınki %57.75.

NET: 1-4 Nisan tarihlerinde yapılan son anketin verilerine göre evet ile hayır arasında kıl payı fark far. Evet 49.20, hayır 50.80.

GEZİCİ: Bu ay başında gerçekleştirilen ankete göre referandum sonuçlarından yüzde 53.30 ile evet önde çıkacak. Hayır oylarının oranı yüzde 46.70 olacak.

ORC: 24-27 Mart tarihlerinde yapılan anketin sonuçlarına göre referandumda yüzde 55.40 evet, yüzde 44.60 hayır çıkacak.

SONAR: 10-24 Mart tarihli referandum sonuçları çalışmasının verileri yüzde 48.80 evet, yüzde 51.20 hayır gösteriyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler