HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov'la ilgili son dakika gelişmesi

Ortaköy saldırısı zanlısı Abdulkadir Masharipov sorgusunun bitmesinin ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi ve mahkeme kararı ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

15 Ocak'ta Esenyurt'ta saklandığı evde yakalanan Özbekistan vatandaşı Abdulkadir Masharipov'un İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki işlemleri tamamlandı. Masharipov sabah saatlerinde İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyedeki işlemlerinin bitmesinin ardından ise tutuklanması istemiyle mahkemeye gönderildi. Mahkemede ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İŞTE SUÇLAMALAR

Abdulkadir Masharipov, 'Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme', 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma', 'Nitelikli Şekilde Birden Fazla Kişiyi Öldürme', 'Sayı ve Nitelik Bakımından Vahim Olan Silah veya Mermileri Satın Alınması Taşınması Bulundurulması' suçlamasıyla tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi.

OHAL KAPSAMINDA UZATILAN 30 GÜNLÜK GÖZALTI SÜRESİ

1 Ocak 2017 günü yeni yılın ilk saatlerinde Reina adlı eğlence kulübüne saldıran DEAŞ’lı terörist Abdulkadir Masharipov 39 kişiyi katletmişti. Saldırının ardından kayıplara karışan Masharipov 16 Ocak’ta Esenyurt’ta saklandığı bir örgüt evinde polis tarafından yakalandı. Yakalandığı günden bu yana İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulaması devam eden Masharipov’un OHAL kapsamında uzatılan 30 günlük gözaltı süresi önümüzdeki Perşembe günü doluyordu.

SALDIRGANIN EŞİNİN DE ARALARINDA OLDUĞU 24 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Bilindiği gibi Reina soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde olayla bağlantısı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 50 kişiden bir bölümü adliyeye sevk edilmiş, bu şüphelilerden aralarında katilin eşi Zarina Nurullayeva'nın da bulunduğu 24 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Soruşturma kapsamında emniyette işlemleri süren 8 şüphelinin daha bulunduğu öğrenildi.

TERÖR UZMANI ÇOK ÇARPICI DETAYA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Emekli istihbarat subayı ve terör uzmanı Doç. Fahri Erenel Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov'la ilgili şunları söylemişti: "'Yakalanış şekli, örgüt ile arasında problem olduğunu gösteriyor. Eylem yapıldıktan sonra, kendisine örgüt tarafından destek verilmemiş gibi duruyor. Aynı tetikçiye ikinci bir eylem yaptırılmak istenmiş ve tetikçi de kabul etmeyerek örgütten uzaklaşmış olasılığı yüksek. Elinde nakit para olduğu halde Türkiye'den çıkış yapamaması, yalnız kaldığının göstergesi. Kaçamadığı için İstanbul'da kalmış gibi."


En Çok Aranan Haberler