HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Reza Zarrab'a bir şok daha! İşlem başlatıldı

Reza Zarrab'ın 7 milyon Euro değerindeki lüks yatı ile ARE Havacılık şirketine ait Challenger 300 tipi iş jetine İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Reza Zarrab’ın Türkiye’deki tüm mal varlığına el konulmasının ardından,bugün de uçağı Atatürk Havalimanında mali şube ekipleri tarafından mühürlendi.Tüm mal varlığına el konulmasanın ardından savcılık Zarrab’ın sahip olduğu ARE Havacılık şirketine ait RZE Kuyruk tescilli iş jetine de İstanbul Atatürk Havalimanı’nda el koyularak mühürlendi.

MNG Jet hangarında bulunan ve 58 milyon dolar değerindeki RZE Kuyruk tescilli Challenger 300 tipi uçağın en son 30 Kasım 2017 tarihinde uçtuğu belirtildi. Halen ABD’de yargılanan Zarrab’ın tüm şirketlerine 1 Aralık’ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında el koyma kararı alınmıştı. Karardan 7 gün sonra yetkililer Zarrab’ın uçağına el koyarak mühürledi mühürlenen uçak Havalimanı Genel Havacılık Apronu’ndaki MNG havayollarına ait hangara çekildi.

LÜKS TEKNE İÇİN DE İŞLEM BAŞLATILDI

Zarrab’ın Bodrum'da bulunan Malta bayraklı 7 milyon Euro değerindeki lüks teknesi içinde işlem başlatıldığı öğrenildi. Yaklaşık 1.5 yıldır tersanede bekleyen lüks yat ile ilgili Ankara ile resmi yazışma yapıldığı bildirildi. Bodrum Liman Başkanlığına yazının ulaşmasının ardından “60 years” isimli lüks yata da el konulacağı öğrenildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Reza Zarrab ve yakınları hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, Zarrab ve irtibatlı olduğu şahısların, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibari ile gizli kalması gereken bilgileri diğer bir yabancı devlet lehine casusluk maksadıyla temin ettiği ve mal varlığını kaçırma girişiminde bulunduğuna" dair bilgilere ulaşıldığından mal varlıklarına el konulması kararı alınmıştı.

DHA/İHA


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler