HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ruşen Çakır: Türkiye IŞİD'in cihat alanı olacak

Gazeteci Ruşen Çakır, çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin IŞİD'in cihat alanı haline geleceğini söyleyen Ruşen Çakır, "Türkiye'nin önümüzdeki kısa dönemde selefi cihatçı akımların, özellikle IŞİD'in cihat alanı olacağını tahmin ediyorum" dedi.

Medyascope TV'de konuşan gazeteci Ruşen Çakır, Türkiye'yi zor günlerin beklediğini söyledi. "Irak ve Suriye'de sorun çözülmüş falan değil. Oralarda sorun çözülmüş olsa dahi, ki değil, Türkiye'nin sorun yaşamayacağı anlamına gelmiyor" diyen Çakır, "Türkiye'nin önünde çok ciddi bir mesele var. Selefi cihatçılık denen akımın çok kısa vadede Türkiye'de çok etkili bir şekilde varlık gösterebilmesinin bir yığın unsuru önümüzde duruyor" ifadelerini kullandı.

Çakır şöyle devam etti: "Bu konuda kamuoyunun herhangi bir duyarlılığı olduğunu düşünmüyorum. İstihbarat birimleri bayağı bir çalışma yapıyor gibi görünüyor. Tam anlamıyla her şeye hakim olmayabilirler ama birçok yönüyle olayı anlamış, tespit etmiş durumdalar. Örgüt istihbarat faaliyetlerine karşı kendini yeniliyordur. Türkiye'nin önümüzdeki kısa dönemde selefi cihatçı akımların, özellikle IŞİD'in cihat alanı olacağını tahmin ediyorum, umarım yanılırım."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler