HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit pilotun naaşına ulaşılamadı

8 Ekim 1996’da Yunan jetleri tarafından Ege Denizi’ne düşürülen F-16 uçağının enkazı ile şehit pilot Yüzbaşı Nail Erdoğan’ın naaşını arama çalışmalarına son verildi.

Şehit pilotun naaşına ulaşılamadı

Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada, “Mevcut bilgilere istinaden belirlenen sahalarda/mevkilerde icra edilen arama faaliyetleri sonlandırılmıştır. Uçak enkazı ve naaşın mevkiine ilişkin yeni bilgi temin edilmesi durumunda yapılacak değerlendirmeye istinaden arama faaliyetine yeniden başlanabilecektir” ifadesini kullandı.

Hürriyet'in haberine göre, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan aramalarda iki mayın avlama gemisi, bir kurtarma gemisi, bir hücumbot görev yapıyordu. 13 Nisan’da başlayan aramalar son buldu. Arama çalışmaları kapsamında 420 saat e sonar araması, 67 saat uzaktan kumandalı, görüntü alma yeteneğine sahip insansız sualtı cihazı ile dalış, 5 saat içerisinde dalgıç bulunan atmosferik dalış sistemi ile dalış yapıldı.

METAL BULUNDU AMA...

Yapılan aramalarda çok sayıda metal parça bulundu, ancak bunların enkazla ilgisi olmadığı anlaşıldı. 18 yıl önce Sakız Adası güneyinde Yunan uçaklarıyla it dalaşı yapan Türk F-16’sı düşmüş, Pilot Yarbay Osman Çilekli kurtulurken, öğretmen Pilot Yüzbaşı Erdoğan uçakla birlikte denize düşmüştü. O dönem olayın ardından Türk Silahlı Kuvvetleri, havadan ve denizden bütün arama kurtarma çalışmalarına rağmen pilot Erdoğan’ı ve uçağın enkazı bulunamadı. Başbakan Tayyip Erdoğan, geçen yıl naaşın çıkartılması için talimat vermişti.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz geçen yıl, “Suriye açıklarında düzen uçağımızı bin 285 metreden aldık. Burada 400 metre. Biz 400 metreden gerek hurdayı, gerekse şehidimizin naaşının çıkarılması için kararı verdik. Belli bir süre içinde inşallah çıkaracağız. İnşallah yakın zamanda çıkarılacak” açıklamasında bulunmuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler