HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sel Ereğli’yi vurdu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde dün sabahtan itibaren etkili olan sağanak yağmur sele neden oldu.

Kdz. Ereğli ilçesinde dün sabahtan itibaren başlayan sağanak yağış etkili oldu. Sağanak yağış nedeniyle ilçenin bazı köylerinde dereler taştı, bazı ev ve işyerlerini de su bastı. İlçeye bağlı Abdi, Süleymanbeyler, Bakırlık ve Kızılca köylerinde 2 ev, 2 iş yerini su basarken bir otomobilde sel sularının içerisinde kaldı.

Süleymanbeyler köyünde meyve ve sebze satarak geçimini sağlayan Cengiz Okur'un iş yerini su bastı. Okur su kanalının taşması nedeniyle dükkanını su bastığını, jeneratör ile karpuzların su altında kaldığını söyledi.

İlçenin Aydınlar Köyü mevkisinde bulunan bir piknik alanında ise görevliler sel nöbeti tuttu. Geçtiğimiz Haziran ayında sel sularının altında kalan piknik alanında nöbet tutan Recep Güner, aşırı yağmur nedeniyle suların yükselmeye başladığını belirterek suyun yükselişini takip ettiklerini söyledi. Daha önce tesisin sel sularından büyük zarar gördüğünü dile getiren Güner, suların yarım metre daha yükselmesi durumunda piknik alanının yeniden sel suları ile dolabileceğini ifade etti.

Ereğli'de selden zarar gören ev, iş yeri ve otomobille ilgili kaymakamlık tarafından tespit çalışmaları başlatıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler