HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Selvi: Kandil isteyecek Demirtaş çekilecek

Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi bugünkü köşe yazısında HDP hakkında bir iddiayı gündeme getirdi.

Selvi: Kandil isteyecek Demirtaş çekilecek

Selvi, PKK bileşenlerinin bir dizi karar alacağını belirterek Kandil'in Demirtaş'tan Meclis'ten çekilmesini isteyeceğini ileri sürdü. Selvi, HDP'nin bölünebileceğini de öne sürdü.

Yeni Şafak yazarı ve Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, gazetede bugün yayımlanan 'Uçağın düşmesi kime yaradı' başlıklı yazısında Kandil'in barajı aşan Demirtaş'tan Meclis'ten çekilmesini isteyeceğini, böyle bir durumda HDP'nin bölünebileceğini iddia etti.

Selvi'nin bahsettiği iddiayla ilgili bölüm şu şekilde:

"PKK bileşenleri önümüzdeki hafta “yerinden yönetim” ve “özerklik” başta olmak üzere bir dizi karar alacak. İkinci adımda ise HDP'nin Meclis'ten çekilmesi konusu gelecek. Türkiyelileşme söylemiyle barajı aşan Demirtaş, Kandil istedi diye Meclis'ten çekilecek. Bu iş o kadar kolay mı? Meclis'ten çekilme kararı alırlarsa, HDP bölünebilir. Hendek siyaseti nedeniyle zaten rahatsız olan bir grup var, onlar Kandil'i değil, Meclis'i tercih edebilirler.

Operasyonların başarıya ulaşması Kürt sorununun çözümü anlamına gelmiyor. Durum istikrara kavuştuktan sonra sivil çözümlerin devreye girmesi gerekiyor. Ankara bir yandan operasyonları koordine ediyor, diğer yandan reform sürecine hazırlanıyor."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler