HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Semih Özakça tahliye oldu! İşte ilk fotoğraf

Açlık grevindeki tutuklu eğitimcilerden Semih Özakça’nın tahliyesine, Nuriye Gülmen’in ise tutukluluğunun devamın hükmedildi. Semih Özakça akşam saatlerinde cezaevinden ambulansla çıkarken, 225 gündür açlık grevindeki Özakça'nın tahliye sonrası ilk fotoğrafı paylaşıldı.

Semih Özakça tahliye oldu! İşte ilk fotoğraf

225 gündür çlık grevindeki tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında açılan davanın bugünkü duruşması bitti. Mahkeme, Semih Özakça'nın şartlı tahliyesine; Nuriye Gülmen'in ise tutukluluğunun devamına karar verdi.

Duruşmaya 4 gün kala 16 Ekim’de savcılık kararıyla Gülmen'in ifadesi alınmak istenmiş ancak Gülmen savcıya ifade vermeyi reddederek tahliyesini talep etmişti.

Gülmen’in götürülmediği ikinci duruşmaya sadece Semih Özakça katılmış, savunmasında “Savunma yapması gereken, ufak bir açıklama

bile yapmadan koltuklarında oturan AKP iktidarıdır” diyerek işlerine geri dönene kadar açlık grevine devam edeceklerini açıklamıştı. Özakça, sözlerini “Verin kararınızı perde kapansın” diyerek sonlandırmıştı.

AMBULANSLA ÇIKTI

Tahliye edilen açlık grevindeki eğitimci Semih Özakça'yı taşıyan ambulansı polis araçlarının takip ettiği öğrenildi. Semih-Esra Özakça‏'nın Twitter hesabından açlık grevinde olan ve bugün tahliye edilen eğitimci için açıklama yapıldı.

Açıklamada "Semih ambulansla hapishaneden çıktı peşinde 3 polis aracı var!" ifadeleri kullanıldı.

TAHLİYE SONRASI İLK FOTOĞRAF

Öte yandan aynı hesaptan Semih Özakça ve eşi Esra Özakça'nın fotoğrafları da paylaşıldı:


En Çok Aranan Haberler