HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Siirt'te askeri araca bombalı saldırı: 8 şehit

Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK'lı teröristler karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı, olayda 8 asker şehit oldu.

Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasındaki karayolunda devriye görevini yürütün askeri aracın geçişi sırasında PKK'lılar yola tuzakladıkları bombayı, bugün öğleden sonra uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.

Patlamada zırhlı araçta bulunan askerlerden Jandarma uzman çavuş Hakan Aktürk (Burdur), jandarma uzman çavuş Ferdi Gerekli (Adana) uzman çavuş Barış Akın (Ankara), jandarma er Mehmet Halil Barkın (Şırnak), jandarma er Recep Beycur (Erzurum) jandarma er Ömer Erüstün (Kahramanmaraş) jandarma er Bahadır Aydın (Bursa), jandarma er Emre Kaan Arlı (Kocaeli) şehit oldu.

Saldırının meydana geldiği bölgeye Siirt'ten ve ilçelerden ambulanslar sevk edildi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, teröristlerce tuzaklanan bombanın askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 8 askerin şehit olduğunu açıkladı.

TSK: Kahraman sekiz personelimiz şehit olmuştur

TSK bugün Siirt-Pervari yol emniyeti için görevlendirilen birliğe uzaktan kumandalı patlayıcıyla düzenlenen saldırı sonucu sekiz askerin şehit olduğunu açıkladı.

TSK'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, "19 Ağustos 2015 tarihinde saat 14.10 sularında Siirt-Pervari yol emniyeti için görevlendirilen unsurlarımıza Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcı patlatılmıştır. Patlama sonucunda Kahraman sekiz personelimiz şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz" denildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'dan, Siirt-Pervari'de 8 askerin şehit düştüğü terör saldırısına ilişkin bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan telefonla görüştüğü Orgeneral Akar ve Vali Tutulmaz'a, Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında askeri aracın geçişi sırasında, teröristler tarafından daha önce yol kenarına yerleştirilmiş patlayıcının infilak ettirilmesi neticesinde 8 askerin hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Şehit askerlere Allah'tan rahmet, Türk Silahlı Kuvvetleri camiası başta olmak üzere tüm millete başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yaralı asker için de acil şifa temennisinde bulunduğu kaydedildi.

PERVARİ VE ŞİRVAN'A GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında PKK'lıların yola tuzakladığı ve askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıp 8 askerin şehit olduğu saldırının ardından bölgede geniş çaplı hava destekli operasyon başlatıldı.

Şirvan ve Pervari ilçelerine giriş ve çıkışlar kapatılırken, Siirt çıkışından da bu yöne gidişlere izin verilmiyor. Siirt 3'üncü Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye Sikorsky helikopterlerle komandolar indirildi. Kobra helikopterler bölgeye sevk edildi. Bombalı saldırıda şehit olan askerlerden 2'sinin rütbeli, 6'sının da er olduğu öğrenildi.

Başkale'de askeri konvoya bombalı tuzak

Van'ın Başkale İlçesi'nde, PKK'lı teröristler askeri konvoyun geçişi sırasında daha önceden yola yerleştirdikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla patlattı. Saldırıda ölen ve yaralanan olmadı.

Patlama Başkale-Hakkari karayolunun 75'inci kilometresindeki Samandöken Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Daha önce teröristler tarafından yola döşenen patlayıcı, askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlamada yolda hasar meydana geldi. Bazı araçlar patlamanın olduğu bölgeden, patika yollardan geçip yeniden asfalta çıkarak yollarına devam etti. Saldırı sonrası yol güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Güvenlik güçleri PKK'lıların yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlattı.

Kaymakamlığa bombalı saldırı

Bitlis'in Güroymak İlçesi'nde kaymakamlık binasına parça tesirli bombayla saldırı yapıldı. Saldırıda, can kaybı ve yaralanan olmazken, PKK'lıların yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Bitlis Valiliği bugün öğlen saatlerinde yapılan saldırıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, "İlimiz Güroymak ilçesi Hükümet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü binasının bir arada bulunduğu yerleşkeye bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından el yapımı parça tesirli patlayıcı ile saldırıda bulunulmuştur. Saldırı sonrası olay yerinde park halindeki araçlarda hafif hasar meydana gelmiş olup, olayla ilgili tahkikat devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler