HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SODEV: Açlık grevleri mutlaka sonlandırılmalı

Sosyal Demokrasi Vakfı(SODEV), cezaevlerinde devam eden açlık grevlerinin sürmesinin ve bu duruma kayıtsız kalınmasının "toplumsal dokuda yaralar oluşturacağını" belirtti.

SODEV, "Açlık grevlerinin yarattığı olumsuz ortamın giderilmesinde görev, öncelikle hükümete düşmektedir. Cezaevlerinden ölüm haberleri gelmemesi için sorumluların bir an önce bilinç ve sağduyuyla davranmalarını bekliyoruz" çağrısında bulundu.

Sosyal Demokrasi Vakfı'ndan (SODEV) yapılan yazılı açıklamada, toplumun bir kısmının taleplerini bir grup hükümlünün başlattıkları açlık grevinin iki ayı aşkın süredir devam ettiği belirtilerek, "Grev sürecinde sağlık açısından kritik aşamaya gelinmiş olması tedirginliğimizi artırmaktadır" denildi. Açlık grevlerinin sürdürülmesi ve bu duruma kayıtsız kalınması halinde toplumsal dokuda çok önemli yaralar açılacağına dikkat çekilen açıklamada, "Taleplerin soğuk kanlılıkla görüşüleceği bir ortamın oluşturulamaması, sorunları daha da içinden çıkılmaz bir hale getirecektir. Açlık grevlerinin yarattığı olumsuz ortamın giderilmesinde görev, öncelikle hükümete düşmektedir. Cezaevlerinden ölüm haberleri gelmemesi için sorumluların bir an önce bilinç ve sağduyuyla davranmalarını bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler