HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Süleymanpaşa'da kusma ve ishal şikayetiyle hastaneye başvuranların sayısı 540 oldu

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa İlçesi'e bağlı Hürriyet Mahallesi'nde ishal ve kusma şikayeti ile hastanelere başvuranların sayısının geçtiğimiz hafta perşembe gününden bu yana 540 olduğu bildirildi.

Süleymanpaşa'da kusma ve ishal şikayetiyle hastaneye başvuranların sayısı 540 oldu

Hastaneye başvuranların şebeke suyundan etkilendikleri iddiaları üzerine Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "1971 yılında yapılmış bir boru ömrünü tamamlamış bir hat ve bu her yağmur yağışında denge bozulduğunda suya karışması ile dönem dönem yaşanmış bir olay" dedi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdür Vekili İbrahim İçöz ve Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Poyraz ile birlikte basın toplantısı düzenledi. İshal ve kusma şikayeti ile geçen hafta perşembe gününden bu yana 540 kişinin hastanelere başvurduğunu anlatan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eşkinat, "Tekirdağ'da ki devlet hastanesi ve özel hastanelerde ki poliklinik kayıtlarını incelemek suretiyle durumun ne derecede olduğunu görmek istedik. Bu perşembe günü başlayan bir süreç devam etmiş hafta sonunda ve dün vaka sayısının 540 olduğunu, ancak bunların kaçının su ile alakalı etkilenme olduğunu henüz tespit edilemedi. Akşamdan itibaren vakalarda bir azalma gösteriyor. İşin özüne bakarsak bu 1971 yılında yapılan bir hat, bu hat üzerinden 12 dağıtım noktası var. Bu 12 dağıtım noktasında iki klorlama tesisi varken 2 tane daha ilave edilerek 4 tesis haline getirilmiş. Bu 34 kilometrelik içme suyu hattının bir an önce yenilenmesi zaruri hale gelmiştir. Bu defaya mahsus bir olay değil, geçmişte de bir kaç kez yaşanmıştır. 1971 yılında yapılmış bir boru ömrünü tamamlamış bir hat ve bu her yağmur yağışında denge bozulduğunda suya karışması ile dönem dönem yaşanmış bir olay" dedi.

40 MİLYON KAYNAK GEREKLİ

TESKİ Genel Müdür Vekili İbrahim İçöz ise 34 kilometrelik içme suyu hattının yenilenmesi için 40 milyon liralık kaynağa ihtiyaç olduğunu ifade ederek, "Tekirdağ'da şuanda içme suyu ile alakalı bir projemiz var, içme suyu hatları komple değişecek Tekirdağ'da. Dün İller Bankası ile görüşmelerdeydik bu projenin kredisi ile alakalı sadece 33 bin 700 metre bir güzergahın değişmesi gerekiyor. Bu güzergahın değişmesi için ise sadece 40 milyon liralık sadece boru masrafı var” diye konuştu.

SALGIN YOK

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü ise bir salgının söz konusu olmadığını ve gelen hastalardan alınan numunelerin tahlile gönderildiğini açıkladı.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler