HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tataristan'ın başkenti Kazan'daki yangında bir Türk öldü

Tataristan'ın başkenti Kazan'daki bir alışveriş merkezinde üç gün önce çıkan yangın sonucu hayatını kaybedenler arasında bir Türk vatandaşının da bulunduğu bildirildi.

KAZAN (AA) - Arama kurtarma ekiplerinin sözcüsü İgor Panşin, yangın nedeniyle büyük kısmı çöken binanın enkazından şu ana kadar 17 kişinin cesedinin çıkarıldığını, iki cesedin yerinin tespit edildiğini açıkladı.

Tataristan resmi makamları, yangında yaşamını yitirenlerden birinin 1989 doğumlu Türk vatandaşı Kazım Sümer olduğunu bildirdi. Sümer'in cansız bedeninin enkazdan çıkarıldığı belirtildi.

Alışveriş merkezinin yıkıntılarının altında hala 20'den fazla ceset bulunduğu ifade edildi. Arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarına devam ettiği, çalışmalarda özel eğitimli kurtarma köpeklerinin de kullanıldığı kaydedildi.

Yangında çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle Tataristan'da bugün yas ilan edildi. Resmi kurumlarda Tataristan ve Rusya bayrakları yarıya indirildi. Televizyon ve radyolarda eğlence programları iptal edildi.

Kazan'ın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Admiral alışveriş merkezinde 11 Mart'ta çıkan yangının sebebi hala tam olarak bilinmiyor. Yangının başlamasından iki saat sonra alışveriş merkezinin tavanı çökmüş, birçok kişi yıkıntılar altında kalmıştı. Binadan 650 kişi tahliye edilmiş, 50 kişi yaralanmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler