HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Tatlıses'in kanı akana kadar..."

İbrahim Tatlıses'i vurduğu iddiasıyla gözaltına alınan Abdullah Uçmak'ın ünlü sanatçıyla aralarındaki husumeti 1998 yılında Arena programında anlattığı ortaya çıktı.

"Tatlıses'in kanı akana kadar..."
Uçmak, o programda muhabirin, "Bu saldırılar daha ne kadar sürecek?" sorusuna "Onu Allah bilir, ta ki İbrahim Tatlıses'in kanı akana kadar" cevabını veriyor.
[ ****](https://www.mynet.com/tatlises-dunden-bugune-daha-iyi-110100560905 )
[ ****](https://www.mynet.com/yasam-haberler)
[ ****](https://www.mynet.com/tatlisesi-vuran-kisi-yakalandi-110100560814?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_haber_thumbnail_4)
[ ****](https://www.mynet.com/tatlises-boyle-vuruldu-110100560846?utm_source=mynet&utm_medium=www&utm_campaign=home_haber_image) [** **](http://aktuel.mynet.com/galeri/magazin/turkiyeden/ibrahim-tatlises-vuruldu-tatlisesi-vuranlar-yakalandi/7504/193372/sayfa/1/)
**Star Ana Haber'de dün akşam yayınlanan o röportaj Arena programına ait.**
İbrahim Tatlıses'e silahlı saldırı da bulunduğu iddiasıyla 20 adamıyla birlikte gözaltına alınan Abdullah Uçmak ile ünlü sanatçının arasındaki husumetin 1998 yılına dayandığı ortaya çıktı.
1998 yılında Uçmak'ın iki adamını Tatlıses'in oğlu ve arkadaşlarının vurmasıyla aralarındaki husumet başlamıştı.
Daha sonra Uçmak ve adamları bunun intikamını almak için Tatlıses'e suikast hazırlığı içinde bulundukları nedeniyle 2003 yılında tutuklanmışlardı.
2004 yılında ise Uçmak'la barış yemeği yiyen Tatlıses, olayı tatlıya bağladıklarını ve şikâyetçi olmadığını belirtimişti. Bunun üzerine Uçmak ve adamları yargılandıkları davadan 2004 yılında beraat etmişti.
Abdullah Uçmak neden böyle bir girişimde bulunulduğunu 23 Ocak 1998'de Arena programında yapılan ropörtajda yaşanan husumeti anlatmıştı.
**İşte Abdullah Uçmak ve İbrahim Tatlıses'le yapılan o ropörtajdan satır başları:**
**Muhabir: Tatlıses'e yapılan saldırıyı siz mi azmettirdiniz?**
**Uçmak:** Olaydan haberim yok, ben Adana'daydım. Olayı yapanlar benim arkadaşlarım. Bu olayı gerçekleştirmeleri lazımdı. Tatlıses belki de o olayda ölebilirdi. Yanında masum kişiler olduğu için arkadaşlarım o olayı sonuçlandırmamıştı. O iki arkadaşımızın kanını akıttı. Onun da kanının akması gerekir.
**Muhabir:Bu saldırılar daha nereye kadar sürecek?**
**Uçmak:** Onu Allah bilir, ta ki İbrahim Tatlıses'in kanı akana kadar. Onun ölüp ölmeyeceğini Allah bilir. Sebepsiz yere iki adamı vurdurdu. Husumet varsa Hasan Bora'yı vur, ne diye masum insanları vurdururuyorsun. Sonra televizyonda çıkıyıor benim yeğenlerim var falan, herkesin kendine göre çevresi var. Ben arkadaşlara sordum neden vurmadınız diye? Onlar da "Abi yanında bayan vardı vurmadık o nedenle sadece uyarı amaçlı ateş açtık" dediler.
**Muhabir:Son nokta nerede olacak?**
**Uçmak:** Bilmiyorum artık nerede olacak.
**Muhabir: Tatlıses'in de etrafında silahlı adamlar var ne olacak?**
**Uçmak:** İlk kanı kendileri akıttı ben kendisini tanımam. Biz kendisini sanatçı olarak biliriz. En azından bizden özür dileyebilirdi. Ama o televizyonlara çıkıp hava yaptı.
**İŞTE O RÖPORTAJ**

[Tatlısesi böyle tehdit etmişti](http://video.mynet.com/habervideo/Tatlisesi-boyle-tehdit-etmisti/1131013/ "Tatlısesi böyle tehdit etmişti") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler