HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TBMM Başkanı Çiçek Azerbaycan'da

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i kabul etti.

BAKÜ (A.A)Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi'nin (KEİPA) 40. genel kuruluna katılmak için Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bulunan Cemil Çiçek ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Zagulba Sarayı'nda kabul edildi.

Çiçek, görüşmede, Azerbaycan'a her gelişinde şahit olduğu gelişimden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Azerbaycan, Kafkas'ın parlayan yıldızıdır ve her zaman parlamaya devam edecektir" dedi.

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin bölgede barış ve istikrarın güçlenmesi, ülkeler arasındaki işbirliğinin artırılması için önemli olduğunu vurgulayan Çiçek, işbirliğinin bütün alanlarda olduğu gibi iki ülke parlamentoları arasında da geliştiğini vurguladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise Azerbaycan-Türkiye birliğinin, bölgesel işbirliğinin genişletilmesi bakımından gerekli olduğunu belirterek, Türkiye'nin dünya politikasında oynadığı aktif rolü önemine işaret etti.

İki ülke arasında siyasi, ekonomik, enerji, ulaşım, ticaret gibi birçok alanda başarılı işbirliğinin bulunduğunu, uluslararası arenada yardımlaşma ve işbirliğinin geliştiğini dile getiren Aliyev, TBMM Başkanı Çiçek'in ziyaretinin ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

Görüşmede taraflar, Ermenistan-Azerbaycan problemi, Yukarı Karabağ sorununun çözümüne ilişkin görüşme süreci ve diğer konularda fikir alışverişinde bulundu.

Muhabir : Ruslan Rehimov

Yayıncı : Murat Taydaş

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler