HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teröristler askere ateş açtı

İŞID saldırıları nedeni ile yerlerinden kaçan 800 kişilik ve 1000 kişilik iki ayrı grubun Irak'ın kuzeyinden sınıra yaklaşarak Türkiye'ye giriş yapmaya çalıştığı belirlendi.

Dün öğle saatlerinde Şırnak'ın Uludere ilçesinde bulunan Kara Kuvvetleri 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı Beyaz Tepe Üs Bölgesi unsurları, Irak'daki İŞID saldırıları nedeni ile yerlerinden kaçan 800 kişilik ve 1000 kişilik iki ayrı grubun, Irak'ın kuzeyindeki Afra Yaylası ve Habur-2 bölgelerinden sınıra yaklaşarak Türkiye'ye giriş yapmaya çalıştığı belirlendi.

TSK'nın internet sitesinden olayla ilgili yapılan açıklamaya göre, grubu kontrol amacıyla, Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığı görevlendirildi. Yapılan sözlü uyarılara uymayan gruba ikaz için havaya doğru uyarı ateşi açılınca grup batıya yöneldi. TSK'nın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Kara Kuvvetleri 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı (Şırnak / Uludere) Beyaz Tepe Üs Bölgesi unsurları tarafından, Irak'daki İŞID saldırıları nedeni ile yerlerinden kaçan 800 kişilik ve 1000 kişilik iki ayrı grubun, Afra Yaylası (Irak Kuzeyi) ve Habur-2 bölgelerinden hududa doğru yaklaşarak Türkiye'ye giriş yapmaya çalıştığı tespit edilmiştir. Grubu kontrol maksadıyla, Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığı görevlendirilmiştir.

Yapılan sözlü uyarılara uymayan gruba ikaz için havaya doğru uyarı ateşi açılmış, bunun üzerine grup batı istikametine yönelmiştir.

Bu esnada, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Irak Kuzeyinde bulunan Tepe bölgesinden Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı unsurlarına Doçka ile aynı anda Helis Tepeden 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı (Şırnak / Uludere) Beyaz Tepe Üs Bölgesine Biksi Makinalı Tüfek ile taciz ateşinde bulunulmuştur.

Taciz ateşine, Beyaz Tepe Üs Bölgesinde bulunan unsurlarımızca anında karşılık verilmesi üzerine taciz ateşi kesilmiştir.

Olayda, herhangi bir yaralanma ve zayiat meydana gelmemiştir."

-KADIN TERÖRİSTLER ARAÇ GASP ETTİ-

TSK'nın diğer açıklamalarına göre ise yine dün öğle saatlerinde Hakkari'de Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı iki kadın terörist tarafından, Hakkâri Merkez'e bağlı Ceylanlı Köyü bölgesinde, elektrik arızası onarımı yapan özel bir şirkete ait iki araç durduruldu, araçlardan birisi gasp edildi.

-"KÖY KORUCUSUNU KAÇIRDIK..."-

Bir Geçici Köy Korucusu (GKK)'nun, 15 Ağustos 2014 saat 15.00'te, Elazığ'ın Arıcak Kayahisar Köyünde bulunan evinden, Diyarbakır / Dicle Kurşunlu Mahallesine gitmek üzere ayrıldığını ve kendisinden bir daha haber alınamadığını belirten Genelkurmay, Elazığ / Arıcak Bukardi Köyü bölgesinde, meydana gelen bir trafik kazasıyla ilgili yapılan incelemede, aracın söz konusu kayıp şahsa ait olduğunun tespit edildiğini ildirdi. GKK'nın teröristlerce kaçırıldığının teyit edildiğini belirten Genelkurmay araç içerisinde GKK'nın ellerinde olduğunu belirtir yazı bulunduğunu bildirdi.

-DİĞER OLAYLAR-

19 Ağustos günü gece yarısı Bölücü Terör Örgütü mensubu 10-15 terörist tarafından, Diyarbakır Dicle Kocaalan Mahallesi mülkî sınırları içerisinde, Dicle-Hani karayolu 30-35 araç durdurularak anahtarları zorla alınmak suretiyle kesildi. Yol bir süre sonra kendiliğinden trafiğe açıldı.

Dün öğle saatlerinde ise Bölücü Terör Örgütü mensubu 6-7 terörist tarafından, Diyarbakır / Lice Yaprak Mahallesi mülkî sınırları içerisinde, karayolunun kesildiğini görerek geriye dönen Açık Ceza İnfaz Kurumuna ait kamyonete, taşlı ve Kaleşnikof Piyade Tüfeği ile silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırı sonucu, herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmedi.

Dün geceyarısı saat 2.00'da kimliği tespit edilemeyen kişi veya kişilerce, Şırnak Uludere Uzungeçit Beldesinde, yeni yapılan karakol inşaatında çalışmakta olan bir araç, araç sahibinin evinin önünde park halinde iken; iki adet içi mazot dolu pet şişe atılarak yakıldı.

Dün ayrıca Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, saat 19.20'de, Diyarbakır / Kocaköy İlçe Merkezinde, İlçe Jandarma Komutanlığına, Hükümet Konağına ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu.

Yapılan silahlı saldırıya İlçe Jandarma Komutanlığında bulunan unsurları tarafından anında karşılık verildi. Yaklaşık 45 dakika süren çatışma aynı gün saat 20.00 sıralarında sona erdi.

Bölücü Terör Örgütü mensuplarının kullandığı araç, İlçe Jandarma Komutanlığına 400 metre mesafede, terk edilmiş halde bulundu. Yapılan incelemede, araç içerisinde dört adet sırt çantası ve bir adet patlamamış RPG-7 roketatar mühimmatı ele geçirildi. Olayda, herhangi bir yaralanma ve zayiat meydana gelmedi. Kocaköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından adlî tahkikat başlatıldı. (ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler