HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teröristler Erzurum'da iki ekskavatör yaktı

Teröristler Erzurum'da özel bir şirkete ait iki ekskavatörü yaktı.

TSK'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 12 Ağustos gecesi saat 3.00'de Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Erzurum Tekman Işıklar Mahallesi mülki sınırları içerisinde, Tekman-Hınıs karayolunun Tekman-Hacıömer Köyü arasındaki bölümünde asfalt çalışması yapan, özel bir şirkete ait iki adet ekskavatör yakıldı.

-KALEŞNİKOFLU KAÇAKÇILAR GÜVENLİK GÜÇLERİNE ATEŞ AÇTI-

Kilis İnanlı bölgesinde ise Suriye'den Türkiye istikametine yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 40-50 kişilik bir grup belirlendi. Bu durum üzerine bölgede görevli devriye bölgeye intikal ederken gruba "dur" ikazında bulundu. İkaza uyulmaması üzerine ise havaya uyarı ateşi açıldı. Daha sonra grup Suriye istikametine kaçtı ve devriyeye Kaleşnikof Piyade tüfeği ile ateş açıldı. Açılan ateşe derhal ateşle karşılık verilirken şahıslar bölgeden uzaklaştı ve kaçakçılık girişimi engellendi.

TSK'nın diğer açıklamalarına göre dün Türkiye-Suriye sınırının Hatay Narlıca kesiminde devriye görevi yapan güvenlik güçleri ikinci derece askeri yasak bölgeden başlayarak Hacıpaşa köyü istikametine doğru ilerleyen su kanalı içerisinde, kaçakçık faaliyetlerinde kullanılan 5 bin metre boru ve 60 litrelik 300 adet boş bidon tespit edildi. Malzemeler Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde kullanılmaz hale getirildi.

(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler