HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TSK: 9 terörist öldürüldü

Gaziantep Valiliği, düzenlenen operasyonda eylem hazırlığındaki 8 PYD/PKK'lı teröristin, 146 kilogram patlayıcı ile yakalandığını açıkladı. Polis ve MİT'in düzenlediği ortak operasyonda sansasyonel eylem hazırlığında olan terör örgütü PKK ve PYD üyesi 2'si Suriye uyruklu 8 terörist yakalandı. Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri (KSK), 'Siirt Pervari kırsalına düzenlenen hava harekatında 9 terörist etkisiz hale getirildi' açıklaması yaptı.

Gaziantep Valiliği, kırsal kesimlerde güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonlara ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada eylem hazırlığındaki 8 PYD/PKK'lı terörist, 146 kilogram patlayıcı ile yakalandığı bildirildi.

TSK: 9 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Siirt Pervari bölgesine düzenlenen hava harekatında 9 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. TSK'dan yapılan açıklamada, 30 Haziran 2017 tarihinde sabah saatlerinde Siirt Pervari bölgesinde operasyon icra eden birliklere saldırı hazırlığında oldukları keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendiği belirtildi. Hava harekatında iki korugan ve bir silah mevziinin imha edildiği; 9 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndükleri bildirildi.

PKK'NIN GENÇLİK YAPILANMASINA OPERASYON

PKK’nın gençlik yapılanmasına İstanbul'da operasyon düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, özel harekat ve çevik kuvvet polislerinin desteği ile PKK/KCK terör örgütünün gençlik kanadı olarak bilinen DGH'ye yönelik BeyoğluOkmeydanı’nda çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Daha önce tespit edilen adreslere özel harekat polislerinin öncülüğünde giren ekipler, örgüt üyesi olduğu öne sürülen ve değişik zamanlarda el yapımı patlayıcı ile kamu kurum ve kuruluşlarına saldırı düzenleyen, araç kundaklama ve silahlı yağma olaylarına karıştıkları tespit edilen ikisi 18 yaşından küçük toplam 7 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin ev ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

İZMİR'DE OPERASYON: 10 GÖZALTI

İzmir'de sosyal medya aracılığıyla terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları belirlenen 10 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sosyal medyada PKK'nın propogandasını yaptıkları tespit edilen zanlıların adreslerine operasyon düzenledi.

Operasyonda aralarında bazı derneklerin yöneticilerinin de olduğu 10 kişi gözaltına alındı. (Ajanslar)


En Çok Aranan Haberler