HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Turizm cenneti Alaçatı'daki tahliye kararlarına tepki

Alaçatı'da 1 otel ve 24 dükkanın kapatılarak bu yerlerin Diyanet İşleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilmesi tepkiyle karşılandı.

Turizm cenneti Alaçatı'daki tahliye kararlarına tepki

İzmir'in, turizm cenneti Alaçatı'daki 1 otel, 24 dükkanın, Alaçatı Belediyesi'nin kapatılmasının ardından Diyanet İşleri ile Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilmesi ve buraları için de tahliye kararının çıkması, tepkiyle karşılandı. Sağanak yağmura rağmen, bu alanda toplanan vatandaşlar tepkilerini gösterdi. Protestoculara CHP il yönetimi de destek verdi.

Büyükşehir Belediyesi Yasası'yla birlikte Alaçatı Belediyesi de kapandı. Bu karar uyarınca, turizm cenneti olan Alaçatı'da, özellikle tatilcilerin en yoğun bulunduğu alandaki 24 işyeri ile 1 otel, İzmir Valiliği'nin kurduğu komisyonun kararıyla, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Diyanet İşleri'ne devredildi. Kamuoyunda büyük tartışma yaratan bu devir kararından sonra, 24 işyeri ile otele, tahliye tebligatı ulaştı. Ayrıca, bu alanda bulunan 80 el işi tezgahının da kapatılacağı açıklandı.

Bu gelişmelere isyan eden Alaçatı'da yaşayanların yanı sıra Çeşme ve İzmir'deki sivil toplum örgütleri, tahliyesi istenen alanda toplandı. Sağanak yağmura rağmen, protestocular, ellerindeki 'yaşam tarzıma müdahale etme' parkartıyla, seslerini yükseltti.

Protestoculara CHP il yönetiminden de destek geldi. CHP İlçe Örgütü adına açıklama yapan İlçe Başkanı Ekrem Oran, "Kapattıkları belediyenin dükkanlarına el koyarak, Alaçatı'yı yıldırmaya çalışıyorlar. Alaçatı ve Alaçatılılar buna müsaade etmez. Doğruya hep birlikte ulaşacağız. Alaçatı'nın ruhunu çalmalarına müsaade etmeyeceğiz. Gösterdiği müthiş ivmeyle bir dünya markası olan, Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi durumundaki Alaçatı'mızın ruhunu çalmaya çalışıyorlar. Diyanet'in hak iddia ettiği milyonlarca dolar değerindeki Sailors Otel ise, Müftülük Lojmanı yapılmak istenmektedir. Eğer lojmana ihtiyaç varsa, belediyemiz size yapar. Alaçatı'nın vizyonuna akılları ermediği için, bir turizm merkezinin göbeğine resmi lojman yapmayı düşünebiliyorlar. Alaçatı Belediyesi'nin 130 yıllık binasına el koyuyorlar. Ancak akılla uzaktan yakından ilişkisi olmayan bu tutumun amacı, üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir" dedi.

Protestocular daha sonra tahliye kararı çıkan dükkanları da ziyaret edip desteklerini gösterdi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler