HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'nin en büyük lise festivali

Türkiye'nin en büyük lise festivali

"Pentagram", "Malt", "Özge Fışkın" ve Portekizli gothik metal grubu "Moonspell"in yanı sıra, birbirinden yetenekli amatör grupların ve DJ'in sahne alacağı, Türkiye'nin en büyük geleneksel lise festivali "KALfest"in onuncusu, 2-6 Haziran 2008 tarihleri arasında, Kadıköy Maarif kampüsünde gençlerle buluşuyor... Kadıköy Maarif camiasının "Geleneksel Talaş Böreği Günü" ise 7 Haziran 2008 tarihinde yine okul kampüsünde kutlanacak...

Ülkemizin köklü eğitim kurumlarından Kadıköy Maarif'in mezunlar derneği "KALİD" desteğinde, okulun "Öğrenci Kurulu"nun önderliğinde düzenlenecek ve "Pentagram", "Moonspell", "Malt", "Özge Fışkın" gibi ünlü solist ve grupların sahne alacağı KALfest'08, 2-6 Haziran 2008 tarihleri arasında Kadıköy Maarif'in kampüsünde gençlerle buluşuyor.

Konser günü olan final günü biletlerinin Biletix'de satışa sunulduğu festival boyunca, dev konserlerin ve söyleşilerin yanı sıra; "şişme oyunlar", "özel yarışma ve gösteriler" ve "çeşitli stand etkinlikleri" gibi farklı aktiviteler ve eğlenceler organize edilecek. Festivale, Ford, Perfetti, Fen Bilimleri Dershanesi, MEF Eğitim Kurumları sponsor oldu.

Kadıköy Maarif'in eğitim geleneğinin ve dünyayı kavrayışının önemli yansımalarından birisi olan "KALfest"in ana amacı, "tamamen KAL gençliği tarafından organize edilen bir festival aracılığıyla, tüm genç insanların, hem doyasıya eğlenebileceği hem de birbirleriyle kültürel paylaşımlarda bulunabileceği bir ortam yaratmak" şeklinde özetleniyor. KALfest, "Türkiye'nin en büyük lise festivali" olma unvanının yanı sıra; katılımcı sanatçıların kalitesi, bilet fiyatlarının uygunluğu ve aktivitelerinin zenginliğiyle, üniversite festivalleriyle yarışan bir organizasyon olma özelliğiyle de tanınıyor.... 6.000 m2 deniz manzaralı açık alanda, 5.000 lise ve üniversiteliyi ağırlayacak, bu büyük festival kaçmaz...

"GELENEKSEL TALAŞ BÖREĞİ GÜNÜ" VE "KRİSTAL MARTI ÖDÜLLERİ"

"Kadıköy Maarif" camiasının geleneksel "Talaş Böreği Günü" ise, okulun mezunlar derneği KALİD'in organizasyonunda, her sene olduğu gibi binlerce mezunun katılımıyla, "KALfest'08"den bir gün sonra, 7 Haziran 2008 Cumartesi günü saat 14.00'da okul bahçesinde başlayacak. Geleneksel mezun günlerinin, her camiada özel bir yeri olduğunu, farklı bir telaş ve keyifle hazırlanıldığını belirten KALİD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Pakten; 25. yılını kutlayan 1983 mezunlarının "25.Gümüş Yıl Sertifikası" töreninin ve son bir yıl içinde kendi alanında önemli başarılara imza atmış mezunlara verilen "Kristal Martı Ödülleri"nin gün içi aktiviteler arasında yer alacağını vurguladı.

KALİD Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Kadıköy Maarif camiasının önerileriyle bu yıl şu isimlerin Kristal Martı Ödülü alacağı belirtildi: 1974 yılı mezunu, İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi "Prof. Dr. Nur Ahmet Erözenci"; 1976 yılı mezunu, Türkcell CEO'su "Süreyya Ciliv"; 1978 yılı mezunu, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı "Prof. Dr. Levent Akın"; 1978 yılı mezunu, Milletvekili ve siyaset bilimci "Ufuk Uras"; 1981 yılı mezunu, Duke Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi "Prof. Dr. Güven Güzeldere" ve 1995 yılı mezunu, Harvard Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi "Prof. Dr. Utkan Demirci". Martıların Geleneksel Talaş Böreği gününe "Coca Cola", "Ford", "Mentos", "Vivident" ve "HTS İnşaat" markaları sponsor oldular.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler