HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

UEFA Süper Kupa finali: Real Madrid - Manchester United maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

UEFA Süper Kupası sahibini buluyor. Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid, UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Manchester United ile UEFA Süper Kupa finalinde karşı karşıya gelecek. Avrupa'nın en büyüğü kim olacak? İspanyol devi Real Madrid mi kırmızı şeytanlar Manchester United mı? Peki Real Madrid - Manchester United maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

UEFA Süper Kupa finali: Real Madrid - Manchester United maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Real Madrid - Manchester United maçı ile UEFA Süper Kupası sahibini bulacak. Üsküp’teki II. Filip Arena’da oynanacak Real Madrid - Manchester United maçı için dünyanın birçok yerinde futbolsever, buraya akın etmeye başladı. UEFA Süper Kupası'nı müzelerine götürmek için karşılaşacak Real Madrid ve Manchester United'ın toplam futbolcu değeri 1 milyar 273 milyon 650 bin avro. Türkiye'de bu maçı izlemek isteyenler ise merakla şu soruyu soruyor: Real Madrid - Manchester United maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? UEFA Süper Kupa finali şifresiz kanalda mı?

REAL MADRİD - MANCHESTER UNİTED MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

UEFA Süper Kupa mücadelesinde Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Manchester United karşılaşıyor. Üsküp’teki II. Filip Arena’da oynanacak Real Madrid - Manchester United maçını İtalyan hakem Gianluca Rocchi yönetecek. Yardımcılıklarını Elenito Di Liberatore ve Mauro Tonolini'nin yapacağı Süper Kupa Finali'nin 4. hakemi ise Fransız Clément Turpin. UEFA Süper Kupa Real Madrid-Manchester United maçı 8 Ağustos Salı günü saat 21.45'ten itibaren TRT1 ekranlarında...

1.2 MİLYAR EUROLUK SÜPER KUPA FİNALİ

UEFA Süper Kupa finalinde karşılaşacak iki takımın toplam değeri 1.2 milyar euro olarak hesaplandı. Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, geçen sezonun UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid'in tahmini piyasa değeri 714 milyon 800 bin avro, UEFA Avrupa Ligi'nde zafere ulaşan Manchester United'ın ise 558 milyon 850 bin avro oldu.

Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo 100 milyon avro, Galli futbolcusu Gareth Bale 80 milyon avro ve Manchester United'da Fransız yıldız Paul Pogba 75 milyon avro bonservis bedelleriyle en pahalı futbolcular olarak göze çarptı.

REAL MADRİD - MANCHESTER UNİTED MAÇINA DOĞRU

UEFA Süper Kupa finalinde Real Madrid ile Manchester United karşı karşıya geliyorlar. Peki bu iki takım hangi aşamalardan geçerek kupaları kazandılar?

Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Real Madrid, F grubundan 2. olarak çıktıktan sonra son 16 turunda Napoli ile eşleşti. Real Madrid, Napoli'yi iki karşılaşma sonucunda 6-2 yenerek üst tura çıktı. Real Madrid çeyrek finalde rakibi Bayern Münih'di. Deplasmanda 2-1 yenen Real Madrid, rövanş karşılaşmasını uzatmalarda 4-2 kazanarak turu geçti. Real Madrid, yarı finalde Atletico Madrid'i 3-0 ve 1-2'lik skorlarla geçti. Finale çıkan Real Madrid'in karşısında Juventus vardı. Çok zorlu geçeceği düşünülen final maçında Real Madrid 4-1 galip ayrılmayı başardı ve şampiyonlar ligi kupasını müzesine götürdü.

Manchester United, Avrupa Ligi'nde A grubunu Fenerbahçe'nin ardından ikinci sırada bitirdi. Jose Mourinho'nun talebeleri son 32'de St. Etienne'i 1-0 ve 3-0 ile, son 16'da Rostov'u 1-0 ve 1-1'lik skorlarla eleyerek çeyrek finale çıktı. Çeyrek finalde Anderlecht ile eşleşen Manchester United, ilk karşılaşması 1-1 biten maçın rövanşında uzatmalarda 2-1 galip gelerek yarı finalde Celta Vigo'nun rakibi oldu. Bu turda 1-0 ve 1-1lik skorlarla geçen kırmızı şeytanlar, finalde Ajax ile karşılaşma hakkını kazandılar. UEFA Avrupa Ligi finalinde ise Manchester United, Ajax'ı 2-0 yenerek mutlu sona ulaştı.

UEFA SÜPER KUPASININ KİM EN ÇOK KAZANDI?

UEFA Süper Kupa'yı en çok müzesine götüren ekipler İtalya'nın Milan ve İspanya'nın Barcelona takımları oldu. Barcelona ve Milan, bu büyük organizasyonda beşer kez mutlu sona ulaştı. Barcelona 4, Milan ise 2 kez Süper Kupa'da maçlarını kaybetti.

Milan, 1989'da Barcelona'yı, 1990'da Sampdoria'yı, 1994'de Arsenal'ı, 2003'te Porto'yu, 2007'de de Sevilla'yı geçerek kupaya uzandı. Milan, 1973'te Ajax, 1993'te de Parma'ya kupayı kaptırdı.

Barcelona ise 1992'de Werder Bremen, 1997'de Borussia Dortmund, 2009'da Shakhtar Donetsk, 2011'de Porto, 2015'te Sevilla karşısında galip gelerek kupayı kazandı. Katalan ekibi, 1979'da Nottingham Forest, 1982'de Aston Villa, 1989'da Milan, 2006'da da Sevilla karşısında mağlup olarak kupayı müzesine götüremedi.

TÜRKİYE'NİN GURURU GALATASARAY

UEFA Süper Kupa'yı 2000'de Galatasaray kazanma başarısı gösterdi. Monaco'da 25 Ağustos 2000'de yapılan maçta İspanya'nın Real Madrid takımını 1-1 biten normal süre sonrasında Mario Jardel'in "altın golü" ile 2-1 yenen sarı-kırmızılı ekip, kupayı Türkiye'ye getirdi.

İSPANYOLLARDAN MÜTHİŞ SÜPER KUPA SERİSİ

İspanyol ekipleri son 8 Süper Kupa'nın 7'sinde şampiyonluğa ulaştı. Barcelona ile 2009'da başlayan seri, 2010 ve 2012'de Atletico Madrid, 2011 ve 2015'te Barcelona, 2014 ve 2016'da da Real Madrid ile devam etti.

Bu süreçte sadece Almanya'nın Bayern Münih ekibi, 2013'te İngiltere temsilcisi Chelsea'yi penaltılarla 5-4 yenerek Süper Kupa'yı kazandı.

UEFA Süper Kupa'yı bugüne kadar en çok İspanyol takımları kazandı. İspanyollar bu yıla kadar 24 takımla yer aldıkları finalden 13 şampiyonluk çıkardı. İtalyanlar ise 13 finalde 9 kez şampiyonluğa ulaştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler