HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uğur Kurt'u öldüren silah polisinmiş

Okmeydanı Cemevi'nin bahçesinde Uğur Kurt'un ölümüne neden olan silahın bir polise ait olduğu belirlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Uğur Kurt'un ölümüne neden olan silahı kullanan polisle ilgili soruşturma başlatılması için Valilik'ten izin istedi.

UĞUR KURT'U ÖLDÜREN SİLAH POLİSİNMİŞ

Uğur Kurt'un Okmeydanı Cemevi'nde bir cenaze törenine katılmak için beklerken silahla vurularak öldürülmesine ilişkin soruşturmada, Kurt'u öldüren silahın polise ait olduğu belirlendi. Uğur Kurt'un ölümüne ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

14 SİLAHTAN 1'İ BELİRLENDİ

Soruşturma kapsamında olay yerinde görev yapan 14 polisin silahına el konuldu. 23 Mayıs'ta el konulan 14 silah, Adli Tıp Kurumu'nda balistik incelemeye alındı. Yapılan incelemenin ardından silahın polislere ait olan 14 silahtan biri olduğu belirlendi.

RAPOR ADLİ TIP KURUMU'NDAN

Adli Tıp Kurumu hazırladığı raporu soruşturma savcılığına gönderdi. Şüphelinin polis olması ve olayın görev sırasında gerçekleşmesi nedeniyle İstanbul Valiliği'nden soruşturma yürütülmesi için izin istendi.

EFKAN ALA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Efkan Ala, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan ‘Neler Oluyor' programına konuk oldu. Sunuculuğunu TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın yaptığı programda, İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol ve Türkiye Gazetesi Ankara Temsilci Yardımcısı Ercan Gürses'in sorularını cevaplayan Ala, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

"YÜZLERİ MASKELİ 30 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI”

Polis akrebine molotof kokteyli atanların MİT mensubu oldukları iddiasını, ayağı yere basmayan, trajedik bir senaryo olarak değerlendiren Ala, "Olaylarda yüzlerini kapatanlar, terörist faaliyetlerin içerisindeki insanlardır. Ama çeşitli tanıma yöntemleri var. Artık eskisi gibi değil. Bunlar, tek tek kameralardan tespit edildi. Sadece yüzü kapalı olanlardan 30 tanesi gözaltına alındı” dedi.

"UĞUR KURT'U VURAN KURŞUNUN NEREDEN GELDİĞİ TESPİT EDİLDİ

Okmeydanı'nda çıkan olaylarda Uğur Kurt'a isabet eden, sonrasında hayatını kaybetmesine neden olan kurşunun nereden geldiğinin, tespit edildiğini belirten Ala, "Olayla ilgili önemli bir mesafe kaydedildi. Baştan da söylemiştik, kasıtlı ya da kasıtsız kim bir yanlış, bir hata yaparsa onu ortaya çıkarırız. Gerekli denetimler yapıldı. İlk tespitlere göre hemen hüküm vermemek gerekir. Çünkü o tespitin soruşturma ve mahkeme prosedürü var. Daha sonra bunlar konuşulmalı. Ama bizim açımızdan bu kurşunun nereden geldiği tespit edildi. Bu kimden olursa olsun gereği yapılır” şeklinde konuştu.

"BÜTÜN ETNİK KÖKENLER BİZİM DÖNEMİMİZDE HÜRRİYETLERE KAVUŞTU”

PKK'nın yerine DHKP-C'nin getirilmeye çalışıldığını ve Alevi vatandaşların, terörist gruplar tarafından suistimal edildiğini savunan Ala, "Eski Türkiye'de bazı birimler sadece suçsuz milleti takip eder ve insanları değerleri üzerinden fişlendi. Sonradan dertleri ortaya çıktı. Din ve özgürlükler konusunda, terör üzerine çok büyük mesafeler kat ettiğimiz gibi milletimizi de terörize grupların tasallutundan kurtaracağız. Alevi vatandaşlarımızı da istismar ediyorlar. Bütün etnik kökenler, gayr-i müslimler bizim dönemimizde geniş hürriyetlere kavuştu. Türkiye'nin demokratikleşmesine, kalkınmasına, istikrarına karşı herkes uyanık olsun. Eskiden yok sayılanların hassasiyetlerini biz dikkate alıyoruz" dedi.

17 Aralık Süreci'nde ortaya atılan iddiaların, Okmeydanı olayları ile aynı amaca hizmet ettiğini iddia eden İçişleri Bakanı, "Bunlar paralel işlerdir. Aynı zihniyetin ürünü. Aynı kafa. Birilerini alıp pasifize ediyorsunuz, mekanizma hemen başkaları tarafından dolduruluyor ve savaş durmaksızın devam ediyor. Bu kez de içimizden insanlar tarafından dolduruldu. Din ve vicdan özgürlüğü konusunda aynı amaç uğruna çalıştığımız insanların bizi yıkma gayretleri içimizi yaralıyor. Biz onların önünü kendimizi ortaya koyarak açtık. Yeter ki, onlar zarar görmesin diye bütün saldırılara göğsümüzü siper ettik. Ama o taraf hem din, hem devlet kurallarını hiçe saydı" şeklinde konuştu.

(Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler