HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yarbay: 'Çözüm' diyenler neden şimdi 'sonuna kadar savaş' diyor

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki Ayvalık Jandarma Karakoluna düzenlenen terör saldırısında şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan, Osmaniye'de defnedildi.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki Ayvalık Jandarma Karakolu'na cuma gecesi roketatar ve otomatik silahlarla saldıran PKK'lı teröristlerle kahramanca çatışıp şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan, memleketi Osmaniye'de 15 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine üniformasıyla katılan şehidin abisi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan, “Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip 'Şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok" diye feryat etti. AK Partili vekillere tepki gösterilince, namaz kısa sürede kıldırıldı.

Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın (32) naaşı Şırnak'taki törenin ardından helikopterle Osmaniye'deki Şehit Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Kışlası'na getirildi ve Osmaniye Devlet Hastanesi morguna konuldu. 1.5 yıl önce annesi Fatma Alkan'ı kaybeden şehidin cenazesi dün öğlen helallik için önce Fatih Mahallesi 3026 Sokak’taki baba evine getirildi.

HANGİ YÜZLE ÖN SAFTASIN

Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, tören için Envar-ül Hamit Camii'ne getirildi. Şehidin cenaze törenine, Osmaniye Valisi Kerem Al, Ak Parti, CHP ve MHP milletvekilleri, Osmaniye Belediye Başkanı MHP'li Kadir Kara, askeri ve mülki erkan ile büyük bir kalabalık katıldı. AK Parti Osmaniye milletvekilleri Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu ile AK Parti İl Başkanı Hamza Tor alana gelip cenaze namazı için ön safa geçmek istediği sırada kalabalıktan bir kişi “Sizin burada işiniz yok. Defolun buradan” diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine şehidin yakını olduğunu belirten bir başka kişi de “Ben şehit yakınıyım, ön safta değilim, bu çapulcuların önümde ne işi var” dedi. AK Parti milletvekillerine ön safta protokol yeri açtığı için bazı kişiler cenaze namazını kıldıran Osmaniye Müftüsü Ramazan Çortul'a tepki göstererek, “Kula kulluk yapma, makamına saygı göster” diye bağırdı.

NE ANLAŞMASI YAPTIN

Gelen tepkiler nedeniyle AK Partililer kalabalık tarafından alandan uzaklaştırıldı. Şehidin teyzesinin oğlu Ahmet Şahin ise bu sırada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslenerek "Ne anlaşması yaptın ki bu vatan evlatları böyle gidiyor? Bunun sonu ne zaman gelecek? Neden Türkiye ayağa kalkmıyor? Türkiye neden uyuyor? Çözüm Süreci bu mu? Çözüm burada yatıyor" dedi. Şehidin abilerinden biri de “Ben alıyorum, götürüyorum. Bu cenaze namazı alayda kılınacak. Ben burada bu çapulcularla birlikte istemiyorum cenaze namazını” dedi. Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, acılı abinin ağzını kapatarak sakinleştirmeye çalıştı. Daha sonra arka saflarda duran şehidin diğer abisi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan, şapkasını çıkarıp “Bırakın beni” diyerek tabutun başına geldi. Şehidin babası Hasan Alkan ile abisi Deniz Astsubay Başçavuş Mustafa Alkan ise törende güçlükle ayakta durabildi.

32'SİNDEYDİ... BUNUN KATİLİ KİM

Tepkilerin artması üzerine Müftü Çortul, gerginlik daha da tırmanmadan namazı kıldırmak için “Allahuekber” diye tekbir getirip halkı cenaze namazına davet etti. Ancak törene katılanlar bir türlü sakinleştirilemedi. Müftü Çortul ile birlikte Belediye Başkanı Kadir Kara ve yanındaki imamlar namaza durdu. Namazın ardından tabutun başına gelen Yarbay Mehmet Alkan şehit kardeşine “Ali’m” diye seslendi ve şapkasını çıkarıp bağırarak, “Buradaki vatan evladı daha 32 yaşında. Vatanına, sevdiklerine doyamadı. Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor” diye feryat etti.

OSMANİYE YÜRÜDÜ

Askerler tarafından omuzlara alınan şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın tabutu taşınırken abisi Yarbay Mehmet Alkan bu kez “Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ‘Şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok. Git o zaman oraya git” diye haykırdı. Güçlükle sakinleştirilen şehidin abisi, cenazenin defnedileceği mezarlığa polis otosunda götürüldü. Yaklaşık 15 bin kişinin teröre lanetleyen sloganlar eşliğinde arkasından geldiği Osmaniye’nin 220’nci şehidi Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenazesi, Asri Mezarlığı’na götürüldü. Şehit Alkan, buradaki Garnizon Şehitliği’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

GÖSTERİŞİN YERİ Mİ?

Cenaze törenine MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ile birlikte katılan Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, "Cenaze törenleri gösteriş yeri olmamalı" diyerek gerilimin artmasına AK Parti milletvekilleri Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu ile AK Parti İl Başkanı Hamza Tor'un neden olduğunu iddia etti. MHP Milletvekili Yılmaz, şunları söyledi: “Camiden namazdan çıkıp cenaze namazı için saf tutarken, doğal olarak aile fertleri ön sıraya yerleştirildi. Biz de Genel Başkan Yardımcımız da orada olmasına rağmen geri planda saf tuttuk. Tam bu sırada AKP'liler eze eze ön safa yürümek istedi. Aile çevresi buna tepki gösterince gerginlik oldu. Gerginlik artınca da müftü hemen namazı kıldırdı, bu yüzden binlerce kişi toplanmışken acele ile namaz kıldırılmış oldu. AKP'lilerin bu gösteriş merakını anlayamıyorum. Gösterişin zamanı mı? Osmaniye 24 günde 6'ncı şehidini vermiş. Burada her kesimden insan birlikte şehidine sahip çıkıyor. Bu olup bitenlere büyük bir tepki ve üzüntü var. Açılıma tepki var. Orada dikkatli olmak lazım. Biz tüm ocak başkanlarımızın gayreti ile kontrol sağlamaya çalıştık. Yürekleri yananlar haykırıyordu, arkadaşlarımız ağızlarını kapattı.”

YİYEMEDİĞİ KÖMBE EVİNDE DAĞITILACAK

Hain saldırıdan 3 gün önce şehit Yüzbaşı Ali Alkan, babası Hasan Alkan ile telefonda konuşmuş ve bayram kömbesi (kurabiye) istemişti. Ancak babasının gönderdiği paket eline ulaşmadan şehit olmuştu. MHP İl Kadın Kolları ise şehidin son isteği için kolları sıvadı ve yiyemediği bayram kömbesini taziye evinde dağıtmaya karar verdi.

24 GÜNDE 6'INCI ŞEHİT

Şehit Yüzbaşı Ali Alkan, Osmaniye’nin bugüne kadar verdiği 220’nci şehit oldu. Osmaniyeliler şehitlerinin 6’sını son 24 günde son yolculuğuna uğurladı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler