HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yiğit Bulut: Türkçe Olimpiyatları...

Türkçe Olimpiyatları kapsamında 140 ülkeden Türkiye’ye gelen 2 bin öğrenciyi medya camiasında da birçok isim izlemeye geldi.

Yiğit Bulut: Türkçe Olimpiyatları...

Gazeteci Yiğit Bulut, “Dünyanın birçok ülkesinde Türkçe okullarının olduğunu görmek, bir Türk vatandaşı olarak çok gururlanıyorum. Büyük Türkiye’nin büyük adımları bu.” dedi.

Bu yıl 11. düzenlenen Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye’ye gelen öğrenciler, Four Seasons Otel'de marifetlerini sergiledi. Öğrencileri izlemeye gelen medya camiasından birçok isim de, yapılan etkinliğin çok güzel olduğunu belirtti.

ATV Haber Genel Yayın Yönetmen Erdoğan Aktaş, “Aslında hem söylenecek çok şey var hem de hiç bir şey yok. Hem organizasyon çok güzel, hem yapılan faaliyet son derece anlamlı. Dünyaya Türkçe öğretilmesi çok güzel. Biz kendi ülkemizde başka dilleri öğrenmek için çabalarken, başka ülkelerde bizim dilimizin öğretilmesi tabi ki kültür ve anlayışın da öğretilmesi bunun üzerine çok söz yok.” ifadelerini kullandı.

‘OLİMPİYATLAR, BİZE BİZİ GETİRİYOR’

Öğrencileri izlemeye gelen Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu ise, “Müthiş bir atmosfer, muhteşem bir tablo. Bu bir alışveriş yeri gibi. Herkes kendi ülkesinden kendi rengini, kendi desenini getiriyor. Herkes o deseni sahipleniyor. Hepimiz bütün renklere sahipmişiz gibi hissediyoruz. Bu tek taraflı bir veriş değil. Bir alışveriş, bir gidiş geliş. Türkçe Olimpiyatları’nın en güzel yanı, bize bizi getiriyor. Bizim unuttuğumuz değerlerimizi bize hatırlatıyorlar.” dedi.

Samanyolu Yayın Grubu Genel Müdürü Hidayet Karaca da “Bu sene 11.si yapılıyor. Her yıl dünya barışına katkısı bir kez daha gözükmüş oluyor. Geleceğin dünyasında sevginin, hoşgörünün, beraber yaşamanın çok önemli olacağı noktasını Türkçe Olimpiyatları göstermiş oluyor. İnşallah burada yaşanan atmosfer dünyanın dört bir yanında yaşanır.” şeklinde konuştu.

Gazeteci Yiğit Bulut ise şunları söyledi; “Biz nasıl büyüdük. ‘İngilizce öğrenelim, dünyaya açılalım.’ Türkiye’de son yıllarda özellikle görüyoruz ki bu Türkçe Olimpiyatları’nın bizim tarafımızdan net bir şekilde algılanmasıyla dünya dili Türkçeymiş. Yurtdışından gelen birçok arkadaşımız, Türkçe konuşuyor. Bazıları bizden daha güzel Türkçe şarkı söylüyor. İnanın bundan daha büyük bir zevk veren bir olay yok benim için. Seyrederken kendimden geçiyorum. Koltuğumda diyorum ki, ‘Bu günleri görmek bize gerçekten nasip oldu mu?’ biz emperyal odakların baskılarıyla kendimizi unutup onların bize enjekte etmeye çalıştıklarıyla büyüdük. Dünyanın birçok ülkesinde Türkçe okulların olduğunu görmek, bir Türk vatandaşı olarak çok gururlanıyorum. Büyük Türkiye’nin büyük adımları bu. Emeği geçen herkese gönülden teşekkürler.”

Karikatürist Salih Memecan da, “Atmosferi çok iyi değerlendiriyorum. Geçmiş yıllarda da çok beğendim. Gördüğüm kadarıyla bu yıl da muhteşem olacak. 11 yıl olmuş bravo gerçekten. İnsanların birbirlerini anlamaları en önemli şey. O zaman barış çok daha kolay oluyor. Toplumların birbirlerini anlaması da böyle gençlikten başları. Kültürler arası ilişkiler her zaman olumludur.” dedi.

(CİHAN)

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler