HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YÖKDİL başvuruları bugün kaça kadar devam ediyor? YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır?

YÖKDİL başvuruları ne zaman son diye merak eden adaylar için bugün son gündü. YÖKDİL başvuruları bugün kaça kadar diye merak eden adaylar için geri sayım başladı.

YÖKDİL başvuruları bugün kaça kadar devam ediyor? YÖKDİL başvurusu nasıl yapılır?

YÖKDİL başvuruları için son tarih bugündü. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen ikinci Yüksek öğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınavı başvuruları bugün sona erecek. YÖKDİL sınavının ikincisi 9 Temmuz 2017 Pazar günü, 30 ilde toplam 35 sınav merkezinde saat 09.30'da tek oturum halinde gerçekleştirilecek. YÖKDİL başvuruları bugün saat 18.00'de sona erecek.

İkinci YÖKDİL sınavı ilk kez İngilizce'ye ek olarak "Arapça, Almanca ve Fransızca" dillerinde de yapılacak. İlk alan özgü dil sınavı olan YÖKDİL; Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında gerçekleştirilecek. YÖKDİL sınavına yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilecek.

YÖKDİL SINAVINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvuru işlemlerine başlamak için öncelikle yukarıdaki bağlantıdaki sayfada kayıt yaptırmanız gerekmektedir. YÖKDİL, Anadolu Üniversitesi'nin katkısı ile yapılmakta. Anadalou Üniversitesi bünyesindeki sistemi giriş yaptıktan sonra karşınıza aşağıdaki ekran gelecek. Burada YÖKDİL'i işaretleyip Başvuru butonuna tıklamanız gerekmekte. Sonraki adımlarda sistemi resim yükleme, adres, iletişim bilgilerini girme, sınav merkezi seçme işlemlerinden sonra son adımda 75 TL'lik sınav ücretini kredi kartı veya debit kart ile ödeyerek başvuru işlemini tamamlayabilirsiniz.

Anadolu ve Ankara Üniversiteleri işbirliği ile hazırlanan YÖKDİL sınavına başvurular yokdil.yok.gov.tr adresinden yapılacak. Adaylar şifre ve kimlik bilgileriyle sisteme giriş yaparak sınava girmek istedikleri alanı sınav başvurusu sırasında belirtecekler. Adaylar sınav başvurularını onayladıktan sonra alan tercihlerini değiştiremeyecek. Bu nedenle başvuru onayı verilmeden önce alan tercihinin doğru yapıldığı dikkatle kontrol edilmeli. Sınav başvuru adımlarını tamamlamayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak. Sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve bu adaylar için 'Sınav Giriş Belgesi' düzenlenmeyecek. Adaylar bugünden itibaren yapabilecekleri başvuru için sisteme sınav kaydının eklenmesini bekliyor. YÖKDİL'in resmi sitesinde şu an için başvurular gözükmüyor.

YÖKDİL HAKKINDA

Sınav fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında gerçekleştirilecek ve ilk kez İngilizce'ye ek olarak Arapça, Almanca ve Fransızca dillerinde de yapılacak. YÖKDİL Sınavı'na, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler