HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YÖK'ün kararını yaptığı şarkıyla protesto etti

Samsunlu şarkıcı Murat Bulut, Yükseköğretim Kurumu'nun (YÖK) Açıköğretim Fakültelerinde dört yanlış cevabın bir doğruyu götürmesini yaptığı ilginç bir kliple protesto etti.

Samsun’un Çarşamba ilçesine yaşayan ve yaptığı ilginç kliplerle gündeme gelen Murat Bulut, bu kez YÖK açıköğretim kararını protesto eden bir klip hazırladı.

Adele'in 'Hello' şarkısından esinlendiğini belirten Bulut, “2015-2016 eğitim yılında Açıköğretim Fakültesi Tarih Bölümüne kaydoldum. İlk yıl çalışmalarımın karşılığını aldım. 2’nci dönem için kayıt oldum ve üstten 3 ders aldım. Fakat YÖK kayıttan 10 gün sonra sınava 20 gün kala AÖF’te eğitim kalitesini arttırmak adına sınav sistemini değiştirdiğini duyurdu. Bu durum karşısında eğitim veren kuruma karşı güvenim ve motivasyonum olumsuz etkilendi. Final sonuçlar açıklanırken baraj 35’ten 30’a çekilmesi de kötü notlarımı kurtarmaya yetmedi. Belki bu durumun mağdurlarının sesi duyulur düşüncesiyle böyle bir klip hazırladım. Diğer yandan YÖK bu konuda gereken iyileştirmeleri yapmaz ise hakkımı adalet önünde aramayı düşünüyorum” dedi.

Yükseköğretim Kurulu, 2016-2017 öğretim yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi kararı vermişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler